PREBRANAC NA VODI Starinski recept za preukusno jelo koje će vas držati sitim

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Napravite prebranac po starom, manastirskom receptu bićete oduševljeni.

posni prebranac
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g pasulja 
  • 4 kašičice soli
  • 2 kašike crvene mlevene paprike 
  • 2 crna luka 
  • 4 čena belog luka 
  • nana
  • 2 ljute paprike 

Priprema: 

U šerpu sipajte pasulj pa prelijte vodom i ostavite tako preko noći. Procedite pa nalijte novu vodu. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dodajte sečen crni luk pa posolite i pobiberite. Nakon što proključa dodajte sveže listove nane i kuvajte još 10 minuta.Promešajte povremeni pa prebacite u vatrostalnu posudu.Pospite mlevenom crvenom paprikom pa promešajte. Dodajte i cele čenove belog luka, pa promešajte i nalijte još vode. Cele paprike stavite preko. Pecite pasulj oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni pa ako treba dodajte još vode i pojačajte na 200. Pecite 20 do 25 minuta. 

 

@moja.trpeza ŽU ŽU NA ZDRAVIJI NAČIN Sastojci: 500 g brašna T-400 1 jaje 250 ml mleka 1 Kesica kvasca Ulje So Šećer Priprema: U posudu sipati jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da odstoji. Dodati brašno, so i šećer, zatim mesiti dok ne dobijemo glatko testo. Ostaviti da naraste 20 minuta. Od testa praviti manje kuglice, nauljiti ih i razvaljati oklagijom. Svaku kuglicu iseći na 6 delova. Četiri dela presaviti kako bismo dobili listove, a zatim ih slagati jedan na drugi. Preostala dva dela omotati sa strane kako bi testo zadržalo oblik. Postupak ponoviti sa svim kuglicama. Premazati žumancetom, posuti susamom i peći na 180°C oko 20 minuta. Pečeni žu žu poslužiti topli – savršena zdravija zamena bez maslaca! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept ♬ original sound - Colin 🛠️

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading