PREBRANAC NA VODI Starinski recept za preukusno jelo koje će vas držati sitim
Napravite prebranac po starom, manastirskom receptu bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 600 g pasulja
- 4 kašičice soli
- 2 kašike crvene mlevene paprike
- 2 crna luka
- 4 čena belog luka
- nana
- 2 ljute paprike
Priprema:
U šerpu sipajte pasulj pa prelijte vodom i ostavite tako preko noći. Procedite pa nalijte novu vodu. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dodajte sečen crni luk pa posolite i pobiberite. Nakon što proključa dodajte sveže listove nane i kuvajte još 10 minuta.Promešajte povremeni pa prebacite u vatrostalnu posudu.Pospite mlevenom crvenom paprikom pa promešajte. Dodajte i cele čenove belog luka, pa promešajte i nalijte još vode. Cele paprike stavite preko. Pecite pasulj oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni pa ako treba dodajte još vode i pojačajte na 200. Pecite 20 do 25 minuta.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
POSNI PREBRANAC GREJE DUŠU I TELO Isti kao onaj kafanski, ukusa da ti pamet stane
Posni ručak u kome će uživati cela porodica.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)