NJOKE SA 4 VRSTE SIRA Slasni specijalitet u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 500 ml slatke pavlake
- 70 g parmezana
- 30 g gorgonzole
- 70 g mocarele
- 70 g tvrdog sira
- 1 kašika brašna
- 1 kg smrznutih njoki
- 2 kašike prezle
- malo seckanog peršuna
- so
- biber
- 2 jaja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Njoke skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Zakuvajte slatku pavlaku sa sirevima, uz neprestano mešanje dok se ne otope. Zatim, umešajte brašno, pa posolite i pobiberite i skinite sa vatre. Dodajte jaja i malo peršuna. U jednu veliku vatrostalnu posudu stavite njoke, pa ih prelijte pripremljenim sosom. Pospite sa malo prezli. Pecite 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.
NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.
NJOKE IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Sočne i slasne, ovaj recept treba da zapišete
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)