NJOKE SA 4 VRSTE SIRA Slasni specijalitet u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

njoke sa 4 vrste sira
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 70 g parmezana
  • 30 g gorgonzole
  • 70 g mocarele
  • 70 g tvrdog sira
  • 1 kašika brašna
  • 1 kg smrznutih njoki
  • 2 kašike prezle
  • malo seckanog peršuna
  • so 
  • biber 
  • 2 jaja 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Njoke skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Zakuvajte slatku pavlaku sa sirevima, uz neprestano mešanje dok se ne otope. Zatim, umešajte brašno, pa posolite i pobiberite i skinite sa vatre. Dodajte jaja i malo peršuna. U jednu veliku vatrostalnu posudu stavite njoke, pa ih prelijte pripremljenim sosom. Pospite sa malo prezli. Pecite 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

@moja.trpeza Kroasan za samo 15 minuta Sastojci: 300 g brašna (T-400) 200 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml toplog mleka 1 kvasac 2 kašike ulja So, šećer Fil: 400 g šunke 200 g sira 200 g majoneza Priprema: U posudu stavite jaje, kvasac i toplo mleko, promešajte i ostavite 10 min. Dodajte brašno, so, šećer i ulje, umesite testo i ostavite da odmori 20 min. Razvucite u krug, isecite na trouglove. Pomešajte šunku, sir i majonez, filujte trouglove i urolajte u kroasane. Poređajte ih na pleh, premažite žumancetom, pospite semenkama i pecite 20 min na 190°C. Poslužite tople i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kroasan ♬ Pretty (Fashion Week Edition) - MEYY

Komentari (0)

Loading