NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo koje budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

U savršenom spoju sa prarmezanom, postaće vaše novo omiljeno jelo.

njoke u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za njoke:

  • 1 kg krompira
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 1 jaje
  • 190-250 g brašna

Za sos:

  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 800 ml paradajz sosa
  • 8-10 listova bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • parmezan

Priprema:

Isečen krompir stavite u šerpu, pa posolite i kuvajte dok ne omekša. Zatim, procedite i ispasirajte pa dodajte jaje, biber, muskantni oraščić i prosejano brašno. Zamesite testo, pa ga podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo razvucite u oblik zmijice, rolajući testo gore dole.  Onda secite na manje delove i stavljajte u šerpu sa ključalom vodom. Nakon što ispalivaju na površinu znaćete da su gotove. Seckan crni luk prodinstajte u tiganju na ulju 5 minuta. Potom dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 2 minuta. Prelijte paradajz sosom pa dodajte seckani bosiljak i sušeni origano. Dobro promešajte i kuvajte još 5 do 10 minuta. Proceđene njoke dodajte u sos i kuvajte još 2 minuta, pa pospite parmezanom i služite.

Komentari (0)

Loading