NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo koje budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
U savršenom spoju sa prarmezanom, postaće vaše novo omiljeno jelo.

Potrebno je:
Za njoke:
- 1 kg krompira
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1 jaje
- 190-250 g brašna
Za sos:
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 800 ml paradajz sosa
- 8-10 listova bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- parmezan
Priprema:
Isečen krompir stavite u šerpu, pa posolite i kuvajte dok ne omekša. Zatim, procedite i ispasirajte pa dodajte jaje, biber, muskantni oraščić i prosejano brašno. Zamesite testo, pa ga podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo razvucite u oblik zmijice, rolajući testo gore dole. Onda secite na manje delove i stavljajte u šerpu sa ključalom vodom. Nakon što ispalivaju na površinu znaćete da su gotove. Seckan crni luk prodinstajte u tiganju na ulju 5 minuta. Potom dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 2 minuta. Prelijte paradajz sosom pa dodajte seckani bosiljak i sušeni origano. Dobro promešajte i kuvajte još 5 do 10 minuta. Proceđene njoke dodajte u sos i kuvajte još 2 minuta, pa pospite parmezanom i služite.
Možda vas zanima:

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NJOKE SA SLANINOM Ukusno jelo držaće vas dugo sitim, a nikad slasnije
U savršenom spoju sa paradajz sosom, za prave gurmane.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Savršen spoj baklave i čizkejka u jednoj poslastici.

SOČNE PIROŠKE SA MESOM Pravi raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Okrepiće vas u trenu, a zdrav i ukusan
Lagan i ukusan, osvežiće vas u trenu.

JUŽNI VETAR TORTA Starinska poslastica kojoj je nemoguće odoleti, ukusa koji priča priče
Očaravajuća i fenomenalna, pogodna za sve svečane prilike.

RIBLJI ĆEVAPI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, jedu se i mrsnim danima
Dodajte sos ili prilog po želji.
Komentari (0)