NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo koje budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
U savršenom spoju sa prarmezanom, postaće vaše novo omiljeno jelo.
Potrebno je:
Za njoke:
- 1 kg krompira
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1 jaje
- 190-250 g brašna
Za sos:
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 800 ml paradajz sosa
- 8-10 listova bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- parmezan
Priprema:
Isečen krompir stavite u šerpu, pa posolite i kuvajte dok ne omekša. Zatim, procedite i ispasirajte pa dodajte jaje, biber, muskantni oraščić i prosejano brašno. Zamesite testo, pa ga podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo razvucite u oblik zmijice, rolajući testo gore dole. Onda secite na manje delove i stavljajte u šerpu sa ključalom vodom. Nakon što ispalivaju na površinu znaćete da su gotove. Seckan crni luk prodinstajte u tiganju na ulju 5 minuta. Potom dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 2 minuta. Prelijte paradajz sosom pa dodajte seckani bosiljak i sušeni origano. Dobro promešajte i kuvajte još 5 do 10 minuta. Proceđene njoke dodajte u sos i kuvajte još 2 minuta, pa pospite parmezanom i služite.
Možda vas zanima:
NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo kao osmišljeno za hladne dane, ukusa koji govori 1000 jezika
Dodajte prilog po želji i uživajte.
NJOKE SA RIBOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Kačkavalj se topi u ustima, i dupla mera će biti malo
Kremasto i slasno jelo.
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)