NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo koje budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
U savršenom spoju sa prarmezanom, postaće vaše novo omiljeno jelo.
Potrebno je:
Za njoke:
- 1 kg krompira
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1 jaje
- 190-250 g brašna
Za sos:
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 800 ml paradajz sosa
- 8-10 listova bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- parmezan
Priprema:
Isečen krompir stavite u šerpu, pa posolite i kuvajte dok ne omekša. Zatim, procedite i ispasirajte pa dodajte jaje, biber, muskantni oraščić i prosejano brašno. Zamesite testo, pa ga podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo razvucite u oblik zmijice, rolajući testo gore dole. Onda secite na manje delove i stavljajte u šerpu sa ključalom vodom. Nakon što ispalivaju na površinu znaćete da su gotove. Seckan crni luk prodinstajte u tiganju na ulju 5 minuta. Potom dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 2 minuta. Prelijte paradajz sosom pa dodajte seckani bosiljak i sušeni origano. Dobro promešajte i kuvajte još 5 do 10 minuta. Proceđene njoke dodajte u sos i kuvajte još 2 minuta, pa pospite parmezanom i služite.
Možda vas zanima:
NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo kao osmišljeno za hladne dane, ukusa koji govori 1000 jezika
Dodajte prilog po želji i uživajte.
NJOKE SA RIBOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Kačkavalj se topi u ustima, i dupla mera će biti malo
Kremasto i slasno jelo.
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)