PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Bogati fil im daje šmek, a mekane i vazdušaste
Mirisne i ukusne, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 250 g brašna
- 200 ml mleka
- 300 ml gazirane vode
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 3 jabuke
- 2 kašike putera
- 1 kašičica cimeta
- 1 vanilin šećer
- 1/4 kašičice muskatnog oraha
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika šećera
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja, brašno, mleko, gaziranu vodu i so. Ostavite da testo odstoji pola sata. Sa dve kašike vode otopite puter, šećere, cimet i muskatni oraščić u tiganju. Zatim, dodajte oljuštene i na kockice isečene jabuke limunov sok. Kuvajte uz neprestano mešanje na srednjoj vatri, sve dok ne omekšaju. Ispecite palačinke pa ih nafilujte smesom od jabuka. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEMAČKE PALAČINKE IZ RERNE Vazdušaste i mekane kao duša, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.
PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.
PALAČINKE SA NARANDŽAMA I MEDOM Poslastica koja se ne odbija, u spoju ukusa koji se pamti
Sočne i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.
PALAČINKE SA CIMETOM Mekane i vazdušaste, a zamirisaće cela kuća
Desert koji se ne odbija.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)