PENE AL ARABIJATA PASTA Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim, za one izbirljive

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ako volite ljuta jela, ovu pastu ćete obožavati.

pene al arabijata pasta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja (+ još malo za kraj)
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 2 čena belog luka fino usitnjena
  • 400 grama kvalitetnog konzerviranog paradajza sečenog na kockice
  • 200 grama pene testenine
  • 1/4 kašike crvenog vinskog sirćeta
  • šaka bosiljka (ili peršuna)

Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri, pa dodajte ljutu papričicu. Onda dodajte beli luk i pržite. Umešajte paradajz u posolite. Varjačom usitnite komade. Krčkajte tako 15 minuta, a zasebno skuvajte pastu. Potrebno je da bude"al dente". U zgusnuti sos umešajte sirće i začine. Ocedite testeninu pa je umešajte u sos. Mešajte dobro, pa pospite maslinovim uljem i svežim bosiljkom. 

@moja.trpeza VATRENA FUZIJA UKUSA - POSNO Sastojci: 1 tikvica 1 tortilja 100 g crvenog pasulja Namaz od leblebija (humus) 100 g čeri paradajza So Maslinovo ulje Priprema: 1. Tikvicu iseckajte na tanke kolutove ili trakice i izgrilujte na tiganju ili roštilju dok ne omekša i dobije zlatnu boju. 2. Tortilju isecite na trakice, zatim ih propržite u tiganju dok ne postanu hrskave. 3. Pržene tortilja trakice i tikvice sipajte na tanjir. 4. Dodajte crveni pasulj i prepolovljene čeri paradajze. 5. Sve prelijte maslinovim uljem i posolite po ukusu. 6. Na kraju dodajte namaz od leblebija, lagano promešajte i uživajte! Savršen spoj hrskavog, kremastog i osvežavajućeg ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kitchen ♬ Abracadabra (Instrumental) - Cici Beats

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading