PENE AL ARABIJATA PASTA Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim, za one izbirljive
Ako volite ljuta jela, ovu pastu ćete obožavati.
Potrebno je:
- 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja (+ još malo za kraj)
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 2 čena belog luka fino usitnjena
- 400 grama kvalitetnog konzerviranog paradajza sečenog na kockice
- 200 grama pene testenine
- 1/4 kašike crvenog vinskog sirćeta
- šaka bosiljka (ili peršuna)
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri, pa dodajte ljutu papričicu. Onda dodajte beli luk i pržite. Umešajte paradajz u posolite. Varjačom usitnite komade. Krčkajte tako 15 minuta, a zasebno skuvajte pastu. Potrebno je da bude"al dente". U zgusnuti sos umešajte sirće i začine. Ocedite testeninu pa je umešajte u sos. Mešajte dobro, pa pospite maslinovim uljem i svežim bosiljkom.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
FETA PASTA Recept koji je odmah usijao društvene mreže, savršen spoj jednostavnosti i neodoljivosti
Kremasta i zasitna, i dupla mera će biti malo.
BRZA PASTA SA TUNJEVINOM Biće na stolu za 15 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i sočna, bićete siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)