PENE AL ARABIJATA PASTA Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim, za one izbirljive
Ako volite ljuta jela, ovu pastu ćete obožavati.
Potrebno je:
- 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja (+ još malo za kraj)
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 2 čena belog luka fino usitnjena
- 400 grama kvalitetnog konzerviranog paradajza sečenog na kockice
- 200 grama pene testenine
- 1/4 kašike crvenog vinskog sirćeta
- šaka bosiljka (ili peršuna)
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri, pa dodajte ljutu papričicu. Onda dodajte beli luk i pržite. Umešajte paradajz u posolite. Varjačom usitnite komade. Krčkajte tako 15 minuta, a zasebno skuvajte pastu. Potrebno je da bude"al dente". U zgusnuti sos umešajte sirće i začine. Ocedite testeninu pa je umešajte u sos. Mešajte dobro, pa pospite maslinovim uljem i svežim bosiljkom.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
FETA PASTA Recept koji je odmah usijao društvene mreže, savršen spoj jednostavnosti i neodoljivosti
Kremasta i zasitna, i dupla mera će biti malo.
BRZA PASTA SA TUNJEVINOM Biće na stolu za 15 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i sočna, bićete siti satima.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)