PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, za savršen ručak
Sočne i ukusne, ukućani će stajati u redu za još.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.

PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.
- 8 srednje velikih paprika (najbolje crvene ili zelene)
- 500 g mešanog mlevenog mesa (svinjsko i juneće)
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka, sitno seckana
- 1 šargarepa, rendana
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 1 jaje
- 1 kašika mlevene paprike
- 500 ml paradajz soka
- 1 kašičica suvog začina (po želji)
- So i biber po ukusu
- 2 kašike ulja
- 1 litar vode ili pilećeg bujona
Priprema:
Operite paprike i pažljivo im odstranite drške i semenke. Pripremite ih tako da ostanu cele kako biste ih mogli napuniti. Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i pržite još minut. U posudu sa mlevenim mesom dodajte propržen luk i šargarepu, pirinač (nekuvan), jaje, mlevenu papriku, so, biber i suvi začin. Sve dobro sjedinite. Napunite svaku papriku do vrha smesom od mesa, ali ne pretrpavajte jer pirinač nabubri tokom kuvanja. U šerpu stavite napunjene paprike uspravno. Prelijte ih paradajz sokom i dolijte vode ili pilećeg bujona da paprike budu skoro potpuno prekrivene. Kuvajte na srednjoj vatri oko 45-60 minuta, dok meso i pirinač ne budu skuvani. Po potrebi, dosolite sos tokom kuvanja.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)