PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, za savršen ručak
Sočne i ukusne, ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 8 srednje velikih paprika (najbolje crvene ili zelene)
- 500 g mešanog mlevenog mesa (svinjsko i juneće)
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka, sitno seckana
- 1 šargarepa, rendana
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 1 jaje
- 1 kašika mlevene paprike
- 500 ml paradajz soka
- 1 kašičica suvog začina (po želji)
- So i biber po ukusu
- 2 kašike ulja
- 1 litar vode ili pilećeg bujona
Priprema:
Operite paprike i pažljivo im odstranite drške i semenke. Pripremite ih tako da ostanu cele kako biste ih mogli napuniti. Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i pržite još minut. U posudu sa mlevenim mesom dodajte propržen luk i šargarepu, pirinač (nekuvan), jaje, mlevenu papriku, so, biber i suvi začin. Sve dobro sjedinite. Napunite svaku papriku do vrha smesom od mesa, ali ne pretrpavajte jer pirinač nabubri tokom kuvanja. U šerpu stavite napunjene paprike uspravno. Prelijte ih paradajz sokom i dolijte vode ili pilećeg bujona da paprike budu skoro potpuno prekrivene. Kuvajte na srednjoj vatri oko 45-60 minuta, dok meso i pirinač ne budu skuvani. Po potrebi, dosolite sos tokom kuvanja.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU A ispadnu baš kao one bakine
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
OVAKO MAKEDONCI PRAVE PUNJENE PAPRIKE Mekane i sočne, prosto miluju nepca
Zasitne i preukusne, po receptu bez mane.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)