POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
Za testo:
- 450 g brašna
- 1 šolja tople vode
- 2 kašike ulja
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- 1 konzerva tunjevine
- 2 kašike pelata
- 1 kašika ajvara
- 100 g šampinjona
- pola glavice crnog luka
- 1 manja paprika
- 2 kornišona
- 1 šaka kukuruza šećerca
- 200 g biljnog kačkavalja
- nekoliko maslina
- malo origana
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U toplu vodu sipajte šećer i kvasac pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Zasebno pomešajte brašno i ulje, pa dodajte aktivirani kvasac. Potom zamesite testo dok ne postane glatko. Potom ocedite tunjevinu, pa je pomešajte sitno seckanim crnim lukom. Isecite šampinjone na tanke kolutove pa papriku i kornišone na kockice, a masline na polovine. Dodajte ajvar i kečap. Nauljite pleh, pa rastanjite testo. Potom ga premažite mešavinom kečapa i ajvara. Tunjevinu rasporedite s lukom, pa dodajte pomešano povrće, šećerac i origano i rendani biljni kačkavalj. Pecite picu 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, polizaćete i tanjir
Sočne i slasne, a zasitne.
POSNI PUNJENI PATLIDŽAN SAVRŠEN LETNJI RUČAK Pola pleha nestane u trenu
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
POSNE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)