PICA SA ČOKOLADOM Italijanski klasik na sladak i posan način

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Savršena za lepo veče sa prijateljima.

posna pica sa čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 300 g brašna
  • 150 ml mlake vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike ulja
  • 1 prstohvat soli

Za nadev:

  • 100 g posne čokolade
  • 50 g posnog krema
  • 1 šolja biljnog mleka
  • po želji mlevenih oraha

Priprema

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Prvo umesite testo. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, vode i soli i rukom umesite testo. Zatim ga oklagijom razvijte i stavite u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta na 250 stepeni. Kada je testo gotovo, umotajte ga u vlažnu krpu i pustite da odstoji pet do deset minuta. Za to vreme, rastopite čokoladu u mleku (treba biti gušći sos), onda tu čokoladu pomešajte sa kremom i premažite testo. Pospite ga mlevenim orasima i na kraju dodajte još malo čokolade preko pice. Bon appetit!

@moja.trpeza Gulaš od sočiva Sastojci: 300 g kuvanog sočiva 100 g crnog luka 3 kašike paradajz pirea 100 g šargarepe 100 g krompira 1 paprika Peršun, so, biber Maslinovo ulje Priprema: Sitno iseckati luk i šargarepu, propržiti, zatim dodati seckani krompir i papriku. Naliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša. Dodati sočivo, paradajz pire, so, biber i peršun. Kuvati još nekoliko minuta dok se ne zgusne, pa poslužiti. #mojatrpeza #gulas #recept #proteinskiobrok #foodtok #zdravahrana #fyp #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ I Think I Like When It Rains - WILLIS

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading