LOVAČKE ŠNICLE Po starom kafanskom receptu, meso se lepi za prste
Sočne i slasne, pravi raj za nepca.
Potrebno je:
- 1 kg svinjskih šnicli
- 200 g brašna
- 100 ml ulja
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1 kocka za supu (goveđa)
- 500 ml vode
Priprema:
Šnicle po ukusu posoliti, uvaljajte u brašno i pržite ih obe strane da porumene. Izvaditi na ubrus. U istoj šerpi propržiti iseckane crni i beli luk. U vreloj vodi razmutiti kocku za supu pa dodati u šerpu. Dodati mlevenu papriku i kašiku brašna, promešati da ne bude grudvica. Vratiti šnicle u šerpu i ostaviti da se dinstaju pola sata, začiniti još ako treba.
Možda vas zanima:
KAFANSKE LOVAČKE ŠNICLE Ručak koji se sam sprema, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Mekane kao duša i sočne, za ručak koji se pamte.
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
LOVAČKE ŠNICLE KAO IZ RESTORANA Kuvar otkrio tajnu kako da budu najmekše
Sočne i slasne, po ukusu im nema ravnih.
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)