LOVAČKE ŠNICLE Po starom kafanskom receptu, meso se lepi za prste
Sočne i slasne, pravi raj za nepca.
Potrebno je:
- 1 kg svinjskih šnicli
- 200 g brašna
- 100 ml ulja
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1 kocka za supu (goveđa)
- 500 ml vode
Priprema:
Šnicle po ukusu posoliti, uvaljajte u brašno i pržite ih obe strane da porumene. Izvaditi na ubrus. U istoj šerpi propržiti iseckane crni i beli luk. U vreloj vodi razmutiti kocku za supu pa dodati u šerpu. Dodati mlevenu papriku i kašiku brašna, promešati da ne bude grudvica. Vratiti šnicle u šerpu i ostaviti da se dinstaju pola sata, začiniti još ako treba.
Možda vas zanima:
KAFANSKE LOVAČKE ŠNICLE Ručak koji se sam sprema, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Mekane kao duša i sočne, za ručak koji se pamte.
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
LOVAČKE ŠNICLE KAO IZ RESTORANA Kuvar otkrio tajnu kako da budu najmekše
Sočne i slasne, po ukusu im nema ravnih.
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)