POSNI UŠTIPCI OD INTEGRALNOG BRAŠNA Slasni i ukusni, najbole služite uz sojin jogurt
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
Potrebno je:
- 2 šolje integralnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- pola kašičice sušenog bilja (majčina dušica, origano, bosiljak po želji) 1/2 kašičice
- 1 šolja mineralne vode
- 2 kašike ulja
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte integralno brašno, prašak za pecivo, so, šećer i sušeno bilje. Sipajte gaziranu vodu i ulje, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Kašikom spuštajte smesu u tiganj sa dosta zagrejanog ulja na srednjoj temperaturi, i pržite uštipke, otprilike 2-3 minuta po strani. Prebacite na ubrus da se ocede od viška ulja. Služite tople.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI SE SMAŽU U TRENU Isti kao oni bakini, brzi i vazdušasti
Najbolje služite uz ajvar.
BRZI UŠTIPCI OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Gotovi za nekoliko minuta, a nisu masni
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
POSNI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja da testo naraste, a mekani i vazdušasti
Najbolje služite uz sojin jogurt.
MEKIKE OD PIRE KROMPIRA SOČNIJE OD KLASIČNIH Bez čekanja da testo naraste, a tope se u ustima
Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)