UŠTIPCI SA MESOM Još slasniji i ukusniji od onih klasičnih, za prave gurmane
Slasni i savršeni, najbolje ih služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 250 g kuvanog belog mesa
- 100 g punomasnog kačkavalja
- 2 jajeta
- 2 kašike prezli
- 1 kašika brašna
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica soli
Priprema
Iseckajte belo meso, pa mu dodajte rendani kačkavalj. Dodajte so, prezle, brašno, jaja i kiselu pavlaku. Dobro izmešajte viljuškom. Kašikom vadite uštipke na dlan posut prezlama i stavljajte ih na tanjir. U tiganju zagrejati ulje i pržite uštipke na jačoj vatri oko 10 minuta.
Možda vas zanima:
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
UŠTIPCI OD BELOG MESA SE SMAŽU U TRENU Slasni zalogaji koji pomeraju granice dobrog ukusa
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
UŠTIPCI SA KOBASICAMA PRAVI RAJ ZA NEPCA Savršeni za doručak, a nema ko ih ne voli
Služite tople, uz prilog po želji.
DRUGAČIJI UŠTIPCI OD PIRINČA Spolja hrskavi a iznutra mekani, svaki zalogaj je raj za nepca
Savršeni za doručak, večeru ili užinu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)