UŠTIPCI SA MESOM Još slasniji i ukusniji od onih klasičnih, za prave gurmane

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Slasni i savršeni, najbolje ih služite uz jogurt ili kiselo mleko.

uštipci sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g kuvanog belog mesa
  • 100 g punomasnog kačkavalja
  • 2 jajeta
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica soli

Priprema

Iseckajte belo meso, pa mu dodajte rendani kačkavalj. Dodajte so, prezle, brašno, jaja i kiselu pavlaku. Dobro izmešajte viljuškom. Kašikom vadite uštipke na dlan posut prezlama i stavljajte ih na tanjir. U tiganju zagrejati ulje i pržite uštipke na jačoj vatri oko 10 minuta.

@moja.trpeza VATRENA FUZIJA UKUSA - POSNO Sastojci: 1 tikvica 1 tortilja 100 g crvenog pasulja Namaz od leblebija (humus) 100 g čeri paradajza So Maslinovo ulje Priprema: 1. Tikvicu iseckajte na tanke kolutove ili trakice i izgrilujte na tiganju ili roštilju dok ne omekša i dobije zlatnu boju. 2. Tortilju isecite na trakice, zatim ih propržite u tiganju dok ne postanu hrskave. 3. Pržene tortilja trakice i tikvice sipajte na tanjir. 4. Dodajte crveni pasulj i prepolovljene čeri paradajze. 5. Sve prelijte maslinovim uljem i posolite po ukusu. 6. Na kraju dodajte namaz od leblebija, lagano promešajte i uživajte! Savršen spoj hrskavog, kremastog i osvežavajućeg ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kitchen ♬ Abracadabra (Instrumental) - Cici Beats

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading