POSNI MEDENJACI Ukusom nimalo ne zaostaju za onim kupovnim, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz čaj ili kafu.

medenjaci
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • 3 kašike šećera
  • 2-3 kašike meda
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vode

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu šerpu sipajte vodu, ulje, šećer i med, pa zagejte dok se otope šećer i med. Zatim skinite sa vatre, pa umešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet. Sve dobro promešajte. Pustite da se prohladi, pa vadite kašikom i malo oblikujte. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite medenjake 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

@moja.trpeza Sirni namazi – 4 ukusa 😍 Sastojci: 1 kg sitnog domaćeg sira (podeliti na 4 dela) Prvi namaz: 250 g sitnog sira 2 kašike majoneza 2 kašike pavlake 2 kašike ajvara So po ukusu Drugi namaz: 250 g sitnog sira 2 kašike majoneza 2 kašike pavlake 2 čena belog luka (sitno seckana ili izgnječena) Maslinovo ulje po ukusu So po ukusu Seckani peršun Treći namaz: 250 g sitnog sira 2 kašike majoneza 2 kašike pavlake Ljuta seckana paprika So po ukusu Četvrti namaz: 250 g sitnog sira 2 kašike majoneza 2 kašike pavlake 100 g seckane pršute 1 kašika kečapa Priprema: Svaki namaz dobro promešati u posebnoj činiji, a zatim ih poslužiti zajedno kako bi gosti mogli uživati u različitim ukusima. Ovo je sjajan način da obogatite trpezu i impresionirate goste! #mojatrpeza #sirninamaz #recept #foodtok #fyp #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading