POSNI MEDENJACI Ukusom nimalo ne zaostaju za onim kupovnim, otopićete se od miline
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 400 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- 3 kašike šećera
- 2-3 kašike meda
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu šerpu sipajte vodu, ulje, šećer i med, pa zagejte dok se otope šećer i med. Zatim skinite sa vatre, pa umešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet. Sve dobro promešajte. Pustite da se prohladi, pa vadite kašikom i malo oblikujte. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite medenjake 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNI MEDENJACI RAZVALJUJU UKUSOM Pojedu se pre nego što stignu da se izvade iz pleha
Sve se samo pomeša i peče, a savršeni uz kafu ili čaj.
MEDENJACI PO RECEPTU IZ 1903 GODINE Sve se samo pomeša i peče, a ostaju meki danima
Priprema je jednostavna, a tope se u ustima.
POSNI MEDENJACI OD KOJIH MIRIŠE CELA KUĆA Gotovi očas posla, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)