POSNI MEDENJACI Ukusom nimalo ne zaostaju za onim kupovnim, otopićete se od miline
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 400 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- 3 kašike šećera
- 2-3 kašike meda
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu šerpu sipajte vodu, ulje, šećer i med, pa zagejte dok se otope šećer i med. Zatim skinite sa vatre, pa umešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet. Sve dobro promešajte. Pustite da se prohladi, pa vadite kašikom i malo oblikujte. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite medenjake 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNI MEDENJACI RAZVALJUJU UKUSOM Pojedu se pre nego što stignu da se izvade iz pleha
Sve se samo pomeša i peče, a savršeni uz kafu ili čaj.
MEDENJACI PO RECEPTU IZ 1903 GODINE Sve se samo pomeša i peče, a ostaju meki danima
Priprema je jednostavna, a tope se u ustima.
POSNI MEDENJACI OD KOJIH MIRIŠE CELA KUĆA Gotovi očas posla, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)