NEODOLJIVI MEDENJACI Posni i slatki, a savršeno idu uz kafu ili čaj
Pogodni i za dane posta, prste da poližete.
Potrebno je:
- 11 kašika ulja
- 11 kašika vode
- 11 kašika šećera
- 2 kašike meda
- 1 kašika cimeta
- 1 prašak za pecivo
- 500 g brašna
Priprema:
U jednojj posudi sjedinite ulje, vodu, šećer, med, cimet, prašak za pecivo i brašno. Zatim razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini do debljine 11 cm. Isecite medenjake pomoću čaše pa ih pažljivo stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite medenjake 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Nakon što se ohlade, pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
ŠEKERPARE PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Podećaju na medenjake, a gotove dok pristavite kafu
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
DUBAI KEKSIĆI SRUŠILI DRUŠTVENE MREŽE Svi zaboravili na čokoladu, a super idu uz čaj ili kafu
Savršeno mekani i neodoljivi, bićete raspamećeni ukusom.
MEDENJACI PO RECEPTU IZ 1903 GODINE Sve se samo pomeša i peče, a ostaju meki danima
Priprema je jednostavna, a tope se u ustima.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)