NEODOLJIVI MEDENJACI Posni i slatki, a savršeno idu uz kafu ili čaj

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Pogodni i za dane posta, prste da poližete.

trpeza
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 11 kašika ulja
  • 11 kašika vode
  • 11 kašika šećera
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika cimeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 g brašna

Priprema:

 U jednojj posudi sjedinite ulje, vodu, šećer, med, cimet, prašak za pecivo i brašno. Zatim razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini do debljine 11 cm. Isecite medenjake pomoću čaše pa ih pažljivo stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite medenjake 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Nakon što se ohlade, pospite šećerom u prahu. 

Bezglutenska Pita Sastojci: 2 jaja 150 g grčkog jogurta 100 ml mleka 200 g kukuruznih pahuljica (kornfleks) Priprema: 1. U činiju razbijete 2 jaja, pa dodate grčki jogurt i mleko. Sve dobro umutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. 2. Dodajte kornfleks i dobro promešajte dok ne omekšaju. 3. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite 15 minuta na 200°C, dok ne postane zlatno i čvrsto. 5. Kada je pita pečena, iseckajte je i poslužite uz jogurt po želji. Napomena: Mleko, jaja i grčki jogurt ne sadrže gluten. Međutim, kukuruzne pahuljice (kornfleks) mogu sadržavati gluten, zavisno od brenda i načina obrade. Preporučuje se da proverite etiketu i odaberete one koje su označene kao "bez glutena". Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept #viral_video ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Komentari (0)