GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Služite toplo uz jogurt.

gibanica sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 300 g sitnog sira
  • 200 g slanine (sitno seckane)
  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Slaninu propržite u tiganju dok ne postane hrskava. U jednoj posudi pomešajte jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje, sir i so. Umešajte slaninu i dobro promešajte. U pleh obložen pek papirom ređajte kore, pa premažite svaku filom. Pecite gibanicu sa mesom 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

@moja.trpeza Sirni namazi – 4 ukusa 😍 Sastojci: 1 kg sitnog domaćeg sira (podeliti na 4 dela) Prvi namaz: 250 g sitnog sira 2 kašike majoneza 2 kašike pavlake 2 kašike ajvara So po ukusu Drugi namaz: 250 g sitnog sira 2 kašike majoneza 2 kašike pavlake 2 čena belog luka (sitno seckana ili izgnječena) Maslinovo ulje po ukusu So po ukusu Seckani peršun Treći namaz: 250 g sitnog sira 2 kašike majoneza 2 kašike pavlake Ljuta seckana paprika So po ukusu Četvrti namaz: 250 g sitnog sira 2 kašike majoneza 2 kašike pavlake 100 g seckane pršute 1 kašika kečapa Priprema: Svaki namaz dobro promešati u posebnoj činiji, a zatim ih poslužiti zajedno kako bi gosti mogli uživati u različitim ukusima. Ovo je sjajan način da obogatite trpezu i impresionirate goste! #mojatrpeza #sirninamaz #recept #foodtok #fyp #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading