DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita sa sirom ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

09:33

Zdravi zalogaji 0

Najbolje služite uz šolju jogurta.

gibanica
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g kora za gibanicu
  • 3 jajeta
  • 200 g punomasnog starog belog sira
  • 0, 25 l kisele vode 
  • 1 prašak za pecivo
  • malčice ulja 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte sir i izgnječite viljuškom. Dobro izmešajte, pa dodajte kiselu vodu, prašak za pecivo i malo ulja. Promešajte dobro. Kore jednu po jednu, umačite u pripremljenu smesu. Procedite pa ređajte jednu do druge u pleh obložen pek papirom. Pecite gibanicu 30 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni. Prijatno!

 

@moja.trpeza Peršun je dobro piti za detoksikaciju, čišćenje bubrega, smanjenje nadutosti, jačanje imuniteta i regulisanje krvnog pritiska. #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #persun ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading