DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita sa sirom ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 500 g kora za gibanicu
- 3 jajeta
- 200 g punomasnog starog belog sira
- 0, 25 l kisele vode
- 1 prašak za pecivo
- malčice ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte sir i izgnječite viljuškom. Dobro izmešajte, pa dodajte kiselu vodu, prašak za pecivo i malo ulja. Promešajte dobro. Kore jednu po jednu, umačite u pripremljenu smesu. Procedite pa ređajte jednu do druge u pleh obložen pek papirom. Pecite gibanicu 30 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)