DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita sa sirom ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 500 g kora za gibanicu
- 3 jajeta
- 200 g punomasnog starog belog sira
- 0, 25 l kisele vode
- 1 prašak za pecivo
- malčice ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte sir i izgnječite viljuškom. Dobro izmešajte, pa dodajte kiselu vodu, prašak za pecivo i malo ulja. Promešajte dobro. Kore jednu po jednu, umačite u pripremljenu smesu. Procedite pa ređajte jednu do druge u pleh obložen pek papirom. Pecite gibanicu 30 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)