ĆUFTE U SOSU OD ŠAMPINJONA Sočni specijalitet za gurmane i one izbirljive
Služite uz pire ili testeninu.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 2 čena belog luka (protisnuta)
- 3 kašike prezli
- 2 kašike mleka
- so
- biber
- muskatni oraščić
Za sos:
- 300 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml bujona
- puter
- ulje
- so
- biber
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, lukove, prezlu, so, biber i muskantni oraščić. Rukom oblikujte ćuftice, pa ih propržite. Zatim, propržite lukove i šampinjone, pa dodajte brašno, bujon i pavlaku, i kuvajte dok se zgusne. Ćufte ubacite u sos i krčkajte još 15 minuta.
Možda vas zanima:
BAKA JELINE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Svaki put ispadnu mekane i savršene
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)