LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

Potrebno je:
- 500 g mesa divljači (jelen, srna)
- 300 g šampinjona ili vrganja
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 150 ml crnog vina
- 200 ml bujona (mesni ili povrtni)
- 2 kašike paradajz-pirea
- 1 kašika senfa
- lovorov list
- timijan
- ruzmarin
Priprema:
Marinirajte meso u mešavini vina, belog luka i začina, pa ostavite preko noći. Sitno seckan luk propržite na masti, pa dodajte meso i pržite sve dok ne porumeni. Dodajte pečurke sečene na listiće, paradajz pire i senf. Propržite kratko, pa prelijte vinom i bujonom. Zatim, umešajte lovorov list i začine, pa kuvajte gulaš dva do tri sata, na tihoj vatri.
Možda vas zanima:

GULAŠ SA PIVOM Sočni specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Služite uz prilog po želji.

JUNEĆI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Ova dva sastojka mu daju potpuni šmek, bićete iznenađeni koji su
Dva potpuno neočekivana sastojka dodaju na ukusu, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.
Komentari (0)