GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.
Potrebno je:
- 2 patlidžana
- gotove kore
- 1 čen belog luka
- 1 šolja mleka
- 4 jaja
- mocarela ili neki drugi sir
- 30 g parmezana
- peršun
- so
- biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Uzdužno isecite patlidžan na jednake kriške, pa svaku presecite uzduž po pola, zasolite i pustite da odstoje 15 minuta. Pokupite ubrusom vodu koju je pustio patlidžan, pa kriške prebacite na pleh obložen pek papirom. Začinite biberom i maslinovim uljem. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sir iseckajte na manje kriške, a peršun sitno. Umutite jaja sa mlekom, pa dodajte rendani parmezan, beli luk, peršun i so. Dobro sjedinite. Listove kora savijajte u oblik ruže i rasporedite u pleh. Zatim, u proreze između kora usitnite kriške pečenog patlidžana i sečenog sira. Sve ravnomerno prelijte smesom od jaja i peršuna. Pospite rendanim parmezanom. Pecite 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA MAFINI GOTOVI ZA TREN OKA A ni malo ne zaostaju za čuvenom pitom
Sve se samo pomeša i peče, a osvajaju na prvi zalogaj.
GIBANICA BRZI GONZALES Gotova za 3 minuta, a pola se pojede dok je još u rerni
Nećete moći da prestanete da jedete.
GIBANICA KOJA MIRIŠE NA DOM Zlatna, hrskava i neodoljiva, prava tradicionalna
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)