GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.
Potrebno je:
- 2 patlidžana
- gotove kore
- 1 čen belog luka
- 1 šolja mleka
- 4 jaja
- mocarela ili neki drugi sir
- 30 g parmezana
- peršun
- so
- biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Uzdužno isecite patlidžan na jednake kriške, pa svaku presecite uzduž po pola, zasolite i pustite da odstoje 15 minuta. Pokupite ubrusom vodu koju je pustio patlidžan, pa kriške prebacite na pleh obložen pek papirom. Začinite biberom i maslinovim uljem. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sir iseckajte na manje kriške, a peršun sitno. Umutite jaja sa mlekom, pa dodajte rendani parmezan, beli luk, peršun i so. Dobro sjedinite. Listove kora savijajte u oblik ruže i rasporedite u pleh. Zatim, u proreze između kora usitnite kriške pečenog patlidžana i sečenog sira. Sve ravnomerno prelijte smesom od jaja i peršuna. Pospite rendanim parmezanom. Pecite 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA MAFINI GOTOVI ZA TREN OKA A ni malo ne zaostaju za čuvenom pitom
Sve se samo pomeša i peče, a osvajaju na prvi zalogaj.
GIBANICA BRZI GONZALES Gotova za 3 minuta, a pola se pojede dok je još u rerni
Nećete moći da prestanete da jedete.
GIBANICA KOJA MIRIŠE NA DOM Zlatna, hrskava i neodoljiva, prava tradicionalna
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)