GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

DOMAĆA GIBANICA Jednostavni recept za omiljenu srpsku pitu
Pravi se lako, i uspeva svima.

DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita savršenog ukusa, prste da poližete
Sočna pita sa sirom, ukusa koji priča priče.

NAJČEŠĆE GREŠKE KADA PRAVITE GIBANICU Zbog ovoga nije vazdušasta i mekana, a ukus je nikad bolji
Ako želite da gibanica bude savršena, primenite ove jednostavne trikove.

PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.
- 2 patlidžana
- gotove kore
- 1 čen belog luka
- 1 šolja mleka
- 4 jaja
- mocarela ili neki drugi sir
- 30 g parmezana
- peršun
- so
- biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Uzdužno isecite patlidžan na jednake kriške, pa svaku presecite uzduž po pola, zasolite i pustite da odstoje 15 minuta. Pokupite ubrusom vodu koju je pustio patlidžan, pa kriške prebacite na pleh obložen pek papirom. Začinite biberom i maslinovim uljem. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sir iseckajte na manje kriške, a peršun sitno. Umutite jaja sa mlekom, pa dodajte rendani parmezan, beli luk, peršun i so. Dobro sjedinite. Listove kora savijajte u oblik ruže i rasporedite u pleh. Zatim, u proreze između kora usitnite kriške pečenog patlidžana i sečenog sira. Sve ravnomerno prelijte smesom od jaja i peršuna. Pospite rendanim parmezanom. Pecite 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.
Komentari (0)