GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.

gibanica od patlidžana
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 patlidžana
  • gotove kore
  • 1 čen belog luka
  • 1 šolja mleka
  • 4 jaja
  • mocarela ili neki drugi sir
  • 30 g parmezana
  • peršun
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Uzdužno isecite patlidžan na jednake kriške, pa svaku presecite uzduž po pola, zasolite i pustite da odstoje 15 minuta. Pokupite ubrusom vodu koju je pustio patlidžan, pa kriške prebacite na pleh obložen pek papirom. Začinite biberom i maslinovim uljem. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sir iseckajte na manje kriške, a peršun sitno. Umutite jaja sa mlekom, pa dodajte rendani parmezan, beli luk, peršun i so. Dobro sjedinite. Listove kora savijajte u oblik ruže i rasporedite u pleh. Zatim, u proreze između kora usitnite kriške pečenog patlidžana i sečenog sira. Sve ravnomerno prelijte smesom od jaja i peršuna. Pospite rendanim parmezanom. Pecite 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

Komentari (0)