NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

njoke od leblebija
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g kuvanih leblebija
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 60 g brašna od leblebija
  • so
  • biber po ukusu

Priprema:

U blender stavite kuvane leblebije i maslinovo ulje, i blendajte sve dok ne dobijete gustu, kremastu smesu. Onda prebacite u činiju, pa dodajte so, biber i brašno od leblebija. Zamesite čvrsto testo. Razvaljajte testo u kvadrat debljine 1 cm, pa ga isecite na trake, a trake na manje komade. Viljuškom oblikujte njoke, pa ih poređajte na pleh obložen pek papirom. Prebacite par sati u frižideru. Kuvajte njoke u ključaloj, posoljenoj vodi, sve dok ne isplivaju na površinu. 

@moja.trpeza Postanite profi Sastojci: 400 g brašna T-400 1 jaje 150 ml mleka 1 kvasac So, šećer 200 ml ulja Priprema: U posudu sipajte jaje, dodajte nadošao kvasac s mlekom, so i šećer, pa dobro promešajte. Dodajte ulje, a zatim postepeno umešavajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da nadolazi 20 minuta. Testo podelite na četiri dela, oblikujte kuglice i premažite ih uljem. Ostavite još 10 minuta. Svaku kuglicu razvijte, prepolovite na četiri dela i oblikujte preklop poput brodića. Složite ih jedno na drugo, pritisnite na sredini i izvucite krajeve kako biste dobili list. Ponovite postupak sa svim kuglicama, složite na pleh, premažite žumancetom i pecite 20 minuta na 180°C. Uživajte u hrskavim i savršenim ružicama koje će oduševiti goste! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryoupage #fyp #foryou ♬ Akon's Beautiful Day - Akon

Komentari (0)

Loading