NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.
Potrebno je:
- 250 g kuvanih leblebija
- 3 kašike maslinovog ulja
- 60 g brašna od leblebija
- so
- biber po ukusu
Priprema:
U blender stavite kuvane leblebije i maslinovo ulje, i blendajte sve dok ne dobijete gustu, kremastu smesu. Onda prebacite u činiju, pa dodajte so, biber i brašno od leblebija. Zamesite čvrsto testo. Razvaljajte testo u kvadrat debljine 1 cm, pa ga isecite na trake, a trake na manje komade. Viljuškom oblikujte njoke, pa ih poređajte na pleh obložen pek papirom. Prebacite par sati u frižideru. Kuvajte njoke u ključaloj, posoljenoj vodi, sve dok ne isplivaju na površinu.
Možda vas zanima:
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.
NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.
NJOKE IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Sočne i slasne, ovaj recept treba da zapišete
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)