NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

Potrebno je:
- 250 g kuvanih leblebija
- 3 kašike maslinovog ulja
- 60 g brašna od leblebija
- so
- biber po ukusu
Priprema:
U blender stavite kuvane leblebije i maslinovo ulje, i blendajte sve dok ne dobijete gustu, kremastu smesu. Onda prebacite u činiju, pa dodajte so, biber i brašno od leblebija. Zamesite čvrsto testo. Razvaljajte testo u kvadrat debljine 1 cm, pa ga isecite na trake, a trake na manje komade. Viljuškom oblikujte njoke, pa ih poređajte na pleh obložen pek papirom. Prebacite par sati u frižideru. Kuvajte njoke u ključaloj, posoljenoj vodi, sve dok ne isplivaju na površinu.
Možda vas zanima:

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

NJOKE IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Sočne i slasne, ovaj recept treba da zapišete
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Kremasto jelo bogatog ukusa za prave gurmane
Svaki zalogaj je raj za nepca.

NJOKI ALA SORENTINA Italijanski klasik koji će ostaviti bez daha sve koji ga budu probali
Ručak koji će porodica obožavati.

MAFINI SA ŠUNKOM I SIROM Gotovi za pola sata a nema ko će im odoleti
Mirisni i sočni.

NUGAT TORTA Kremasta i nedoljiva, nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za sve prilike.

NAJBOLJE POHOVANE LIGNJE Biće hrskave i preukusne, a jedan sastojak im daje poseban šmek
Služite uz seckane parčiće limuna i tartar sos.

PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.

POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)