POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Služite uz tost.

potaž od bundeve
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 kašike ulja
  • 2 crna luka, sitno iseckana
  • 1 kg bundeve, očišćene i iseckane na kockice
  • 700 ml povrtnog bujona
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • krutoni
  • šaka semenki bundeve

Priprema:

Propržite luk na zagrejanom ulju, sve dok ne omekša. Dodajte bundevu sečenu na komade, pa pržite još 8 do 10 minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte 700 ml bujona, pa posolite i pobiberite. Dodajte pavlaku za kuvanje, pa vratite na šporet da provri. Umutite potaž ručnim blenderom. 

Postanite profi Sastojci: 400 g brašna T-400 1 jaje 150 ml mleka 1 kvasac So, šećer 200 ml ulja Priprema: U posudu sipajte jaje, dodajte nadošao kvasac s mlekom, so i šećer, pa dobro promešajte. Dodajte ulje, a zatim postepeno umešavajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da nadolazi 20 minuta. Testo podelite na četiri dela, oblikujte kuglice i premažite ih uljem. Ostavite još 10 minuta. Svaku kuglicu razvijte, prepolovite na četiri dela i oblikujte preklop poput brodića. Složite ih jedno na drugo, pritisnite na sredini i izvucite krajeve kako biste dobili list. Ponovite postupak sa svim kuglicama, složite na pleh, premažite žumancetom i pecite 20 minuta na 180°C. Uživajte u hrskavim i savršenim ružicama koje će oduševiti goste! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryoupage #fyp #foryou ♬ Akon's Beautiful Day - Akon

Komentari (0)