POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.
Potrebno je:
- 2 kašike ulja
- 2 crna luka, sitno iseckana
- 1 kg bundeve, očišćene i iseckane na kockice
- 700 ml povrtnog bujona
- 150 ml pavlake za kuvanje
- krutoni
- šaka semenki bundeve
Priprema:
Propržite luk na zagrejanom ulju, sve dok ne omekša. Dodajte bundevu sečenu na komade, pa pržite još 8 do 10 minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte 700 ml bujona, pa posolite i pobiberite. Dodajte pavlaku za kuvanje, pa vratite na šporet da provri. Umutite potaž ručnim blenderom.
Možda vas zanima:
KREM ČORBA OD BUNDEVE GREJE DUŠU I TELO Savršeno predjelo za hladne dane
Kremasta i zasitna, nema ko će ostati na samo jednom tanjiru.
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Kremast i lagan, a zasitan, savršen za dane Petrovskog posta
Sipaćete tanjir više.
KREMASTI POTAŽ OD BROKOLIJA Pun vitamina, okrepiće vas u trenu
Zdrav i ukusan, pravićete stalno.
AROMATIČNI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo koje greje organizam u trenu
Ukusan i sočan, kao stvoren za hladne zimske dane.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)