POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.
Potrebno je:
- 2 kašike ulja
- 2 crna luka, sitno iseckana
- 1 kg bundeve, očišćene i iseckane na kockice
- 700 ml povrtnog bujona
- 150 ml pavlake za kuvanje
- krutoni
- šaka semenki bundeve
Priprema:
Propržite luk na zagrejanom ulju, sve dok ne omekša. Dodajte bundevu sečenu na komade, pa pržite još 8 do 10 minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte 700 ml bujona, pa posolite i pobiberite. Dodajte pavlaku za kuvanje, pa vratite na šporet da provri. Umutite potaž ručnim blenderom.
Možda vas zanima:
KREM ČORBA OD BUNDEVE GREJE DUŠU I TELO Savršeno predjelo za hladne dane
Kremasta i zasitna, nema ko će ostati na samo jednom tanjiru.
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Kremast i lagan, a zasitan, savršen za dane Petrovskog posta
Sipaćete tanjir više.
KREMASTI POTAŽ OD BROKOLIJA Pun vitamina, okrepiće vas u trenu
Zdrav i ukusan, pravićete stalno.
AROMATIČNI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo koje greje organizam u trenu
Ukusan i sočan, kao stvoren za hladne zimske dane.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)