SOČNI POTAŽ OD KARFIOLA Zdrav i ukusan, a greje dušu i telo

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočan i ukusan, pravićete stalno.

potaž od karfiola
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 srednja glavica karfiola
  • 2 glavice crvenog luka 
  • 1 veći krompir
  • 3 čena belog luka
  • 1 kocka za supu
  • 125 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber

Priprema:

Razdvojite cvetove karfiola, pa ih operite i stavite u slanu vodu sa kockom za supu. Onda dodajte sitno seckan krompir. Procedite kuvano povrće, a vodu u kojoj se kuvalo ostavite sa strane. Stavite povrće u blender i dobro izblendajte, da dobijete kašu. Sitno seckan crveni luk prodinstajte, pa dodajte beli luk i dinstajte, dok potpuno ne omekša. Onda ga pomešajte sa kuvanim povrćem. Sve dobro izblendajte. Posolite i pobiberite. Umešajte pavlaku za kuvanje, pa vratite na šporet da provri. Po potrebi, dodajte vodu u kojoj se povrće kuvalo. Potaž dekorišite svežim peršunom. Služite toplo. Prijatno!

@moja.trpeza Kroasan za samo 15 minuta Sastojci: 300 g brašna (T-400) 200 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml toplog mleka 1 kvasac 2 kašike ulja So, šećer Fil: 400 g šunke 200 g sira 200 g majoneza Priprema: U posudu stavite jaje, kvasac i toplo mleko, promešajte i ostavite 10 min. Dodajte brašno, so, šećer i ulje, umesite testo i ostavite da odmori 20 min. Razvucite u krug, isecite na trouglove. Pomešajte šunku, sir i majonez, filujte trouglove i urolajte u kroasane. Poređajte ih na pleh, premažite žumancetom, pospite semenkama i pecite 20 min na 190°C. Poslužite tople i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kroasan ♬ Pretty (Fashion Week Edition) - MEYY

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading