SOČNI POTAŽ OD KARFIOLA Zdrav i ukusan, a greje dušu i telo
Sočan i ukusan, pravićete stalno.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POTAŽ OD POVRĆA Ukusan i kremast, a posan, okrepiće vas u trenu
Najbolje služite uz dvopek.

PROLEĆNI POTAŽ Krem čorba od pečuraka puna vitamina, krepi organizam u trenu
Kremast i lagan, prava vitaminska bomba.

KREM ČORBA OD KARFIOLA Kremasta i lagana, a puna vitamina, pravićete stalno
Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo.

KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Krepi organizam u trenu, kao osmišljen za hladne februarske dane
Dodajte pavlaku ili prilog po želji.
- 1 srednja glavica karfiola
- 2 glavice crvenog luka
- 1 veći krompir
- 3 čena belog luka
- 1 kocka za supu
- 125 ml pavlake za kuvanje
- so, biber
Priprema:
Razdvojite cvetove karfiola, pa ih operite i stavite u slanu vodu sa kockom za supu. Onda dodajte sitno seckan krompir. Procedite kuvano povrće, a vodu u kojoj se kuvalo ostavite sa strane. Stavite povrće u blender i dobro izblendajte, da dobijete kašu. Sitno seckan crveni luk prodinstajte, pa dodajte beli luk i dinstajte, dok potpuno ne omekša. Onda ga pomešajte sa kuvanim povrćem. Sve dobro izblendajte. Posolite i pobiberite. Umešajte pavlaku za kuvanje, pa vratite na šporet da provri. Po potrebi, dodajte vodu u kojoj se povrće kuvalo. Potaž dekorišite svežim peršunom. Služite toplo. Prijatno!

PROTESTI PROTIV MASKA: Demonstranti se okupili ispred Teslinih salona u više američkih gradova i Londonu

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

"SVAROVSKI" SE PRAVI LUD Kao, izašli su iz Rusije, a u stvari nisu

RAZORAN UDARAC ZA EVROPU Ako SAD naprave taj korak, cela industrija bi bila na kolenima

UVEDENA VANREDNA ODBRANA PRVI PUT OD POPLAVA 2014.: Sava raste 2 cm na sat, u Šapcu se dežura duž obale

Na današnji dan, 30. mart

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

VEČERAS SPAVAMO SAT KRAĆE: Ne zaboravite da pomerite sat unazad

Prevarila je najjaču banku na svetu za 175 miliona dolara – sad neće nanogicu, jer mora na pilates

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)