KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

krmenadle sa pečenim paprikama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 300 g svinjskih krmenadli (bez kosti)
  • 300 g paradajz pelata
  • 4 velike pečene paprike
  • 1 crni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • 3 kašike brašna

Priprema:

U tiganju ili šerpi zagrejte 2-3 kašike ulja. Meso istucite čekićem za meso, posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno. Stavite ih u tiganj i pržite na višoj temperaturi sa obe strane po 2-3 minuta, tek koliko da porumene, ne treba da bude sasvim pečeno. Meso izvadite na tanjir sa strane, a u istog tiganju propržite sitno iseckan crni luk. Kada luk porumeni, dodajte paradajz i beli luk. Posolite i pobiberite. Pečenu papriku isecite na rezance ili kockice i dodajte u paradajz zajedno sa iseckanim peršunovim listom. Promešajte i vratite meso u tiganj. Poklopite, isključite ringlu i ostavite tako nekih desetak minuta.

Komentari (0)