POSNI ĆEVAPI OD HELJDE Priprema je jednostavna, a ukus je čista fantazija
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 300 g heljde
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza peršuna
- 1 kašika začina za roštilj
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica đumbira u prahu
Priprema:
Potopite i dobro isperite heljdu, pa ostavite preko noći da odstoji u vodi. Onda opet isperite, ocedite i stavite u posudu. Dodajte sitno seckan crveni luk, začine, i peršun. Izmešajte dobro pa ostavite dva sata da odstoji. Rukom oblikujte ćevape, pa pržite na suvom neprinjajućem tiganju. Prijatno!
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)