RIBLJI ĆEVAPI JOŠ BOLJI OD KLASIČNIH Smažu se za tren oka, a posni, pravićete ih stalno
Sočni i slasni, a pomeraju granice dobrog ukusa.

Potrebno je
- 300 g fileta oslića
- 25 g prosa
- 50 ml vode
- na vrh kašičice belog luka u prahu
- na vrh kašičice soli
- na vrh kašičice bibera
- 1/2 veze peršuna
- prezle
- ulje
Priprema:
Proso prelite sa duplo većom količinom vode. Nakon što provri, kuvajte oko 10 minuta, na srednjoj temperaturi , pa sklonite i ostavite isto toliko da nabubri. Dolijte još vode po potrebi. Viljuškom usitnite filete ribe. Stavite ih u blender sa začinima, pa dodajte i prohlađeno proso. Dodajte prezle, sve dok ne dobijete gustu smesu. Oblikujte ćevape vlažnim rukama, pa ih pržite na vrelom ulju, sve dok ne porumene. Stavljajte riblje ćevape na ubrus da se ocede od viška masnoće.

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.
Komentari (0)