RIBLJI ĆEVAPI JOŠ BOLJI OD KLASIČNIH Smažu se za tren oka, a posni, pravićete ih stalno
Sočni i slasni, a pomeraju granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 300 g fileta oslića
- 25 g prosa
- 50 ml vode
- na vrh kašičice belog luka u prahu
- na vrh kašičice soli
- na vrh kašičice bibera
- 1/2 veze peršuna
- prezle
- ulje
Priprema:
Proso prelite sa duplo većom količinom vode. Nakon što provri, kuvajte oko 10 minuta, na srednjoj temperaturi , pa sklonite i ostavite isto toliko da nabubri. Dolijte još vode po potrebi. Viljuškom usitnite filete ribe. Stavite ih u blender sa začinima, pa dodajte i prohlađeno proso. Dodajte prezle, sve dok ne dobijete gustu smesu. Oblikujte ćevape vlažnim rukama, pa ih pržite na vrelom ulju, sve dok ne porumene. Stavljajte riblje ćevape na ubrus da se ocede od viška masnoće.
POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
PITA PICA Brzi zalogajčići pogodni za doručak ili večeru, najbolje služite uz šolju jogurta
Slasno pecivo u spoju dva omiljena jela, pice i pite.
AKO JE DŽEM SUVIŠE REDAK URADITE OVO 5 korisnih načina kako da se odmah zgusne, bićete oduševljeni
Ako omiljeni namaz nije ispao kako treba, primenite ove jednostavne trikove i lako rešite problem.
DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
ŠPANSKI OMLET BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju kajgane i krompira, pravićete stalno
Omlet za gurmane i one izbirljive, prste da poližete.
Komentari (0)