BRZI KEKSIĆI SA KIKIRIKIJEM Super kao užina, a još bolji kao poslastica, mekani i sočni
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 125 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
- 90 g mlevenog kikirikija
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- polovine pečenog kikirikija za ukras
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Maslac pomešajte sa šećerom u prahu. Onda dodajte brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i kikiriki. Na pobrašnjenoj površini oklagijom razvaljajte smesu, pa izdvojite krugove testa. Keksiće poređajte na pleh obložen pek papirom, pa dekorišite kikirikijem. Pecite 12 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.
Možda vas zanima:
KEKSIĆI SA ČOKOLADOM SUPER IDU UZ ČAJ I KAFU Hrskavi i slatki, taman za užinu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
JEČMENI KEKSIĆI Odlični za probavu, a zdravi i ukusni, super idu uz čaj ili kafu
Super užina koja će vam dati energije za ostatak dana.
POSNI MAROKANSKI KEKSIĆI Prhki i mekani, savršeni zalogajčići uz kafu
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)