NEODOLJIVI KEKSIĆI OD OVSA Savršeno idu uz kafu ili čaj

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Slatki i savršeni, za bilo koje doba dana.

keksići od ovsa
Shutterstock

Potrebno je:

  • 100 g mlevenih ovsenih pahuljica
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • ovseno mleko po potrebi
  • 1 jaje
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • čokoladne mrvice, dugmići ili mrvljeni čokoladni čips


Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlevene ovsene pahuljice sa celim pahuljicama, pa dodajte prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Dobro sve promešajte. Dodajte mućeno jaje i ulje, pa pomalo sipajte ovseno mleko, dok ne dobijete lagano i vrlo mekano testo. Vadite kašikom, pa ređajte po plehu obloženom pek papirom. Pospite rendanom čokoladom. Pecite keksiće u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne dobiju zlatnu boju. 

@moja.trpeza Osveženje od nara Sastojci: 1 nar 200 g borovnica 1 limun 1 kašika meda 1 čaša vode Priprema: Očistite nar i stavite ga u blender. Dodajte borovnice, med, limunov sok i vodu, pa blendirajte dok ne dobijete glatki napitak. Sipajte u čašu i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - music

 

Možda vas zanima:

kantučini

ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj

19:00

27 jul, 2025

Kulinarski globus

Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

Komentari (0)

Loading