NEODOLJIVI KEKSIĆI OD OVSA Savršeno idu uz kafu ili čaj
Slatki i savršeni, za bilo koje doba dana.
Potrebno je:
- 100 g mlevenih ovsenih pahuljica
- 100 g ovsenih pahuljica
- ovseno mleko po potrebi
- 1 jaje
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- čokoladne mrvice, dugmići ili mrvljeni čokoladni čips
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlevene ovsene pahuljice sa celim pahuljicama, pa dodajte prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Dobro sve promešajte. Dodajte mućeno jaje i ulje, pa pomalo sipajte ovseno mleko, dok ne dobijete lagano i vrlo mekano testo. Vadite kašikom, pa ređajte po plehu obloženom pek papirom. Pospite rendanom čokoladom. Pecite keksiće u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne dobiju zlatnu boju.
Možda vas zanima:
ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj
Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.
PUTER KEKSIĆI Super idu uz čaj ili kafu, a mekani i sočni, i dupla mera će biti malo!
Mekani kao duša, a preukusni.
KEKSIĆI SA SIROM Jednostavni, brzi i ukusni, pravićete ih svaki dan
Savršeni za užinu.
HRSKAVI KEKSIĆI SA BADEMOM Zdrava i ukusna užina koja super ide uz kafu ili čaj
Daće vam energije, a super su ukusa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)