KAROT MAFINI Klasičan desert u potpuno novim izdanju,a slađe sigurno niste jeli
Ako volite klasične mafine, ove sa medom ćete obožavati.

Potrebno je:
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice đumbira u prahu
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1/3 šolje meda
- 1/4 šolje ulja
- 1 velika izrendana šargarepa
- 1 jaje
- 1/2 kašičice vanilin ekstrakta
- 1/4 šolje mleka (po potrebi)
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno, smeđi šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet, đumbir i muskatni oraščić. Dodajte med, ulje, izrendanu šargarepu, jaje i vanilin ekstrakt. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Ako je smesa suviše gusta, dodajte malo mleka da je razblažite. Po želji, dodajte orašaste plodove u smesu. Rasporedite smesu u pripremljene kalupe za mafine, napunite ih do 2/3 visine. Pecite na 180 stepeni oko 18-20 minuta, ili dok mafini ne postanu zlatnosmeđi i čačkalica probodena u sredinu izađe čista.
Možda vas zanima:

KAROT MAFINI ZA SAVRŠEN POČETAK DANA Mirišu na ljubav, a slađe niste jeli
Mekani i mirisni, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM Gotovi dok pristavite kafu, a i dupla mera će biti malo
Savršeni za iznenadne goste.

MAFINI SA VIŠNJAMA SE TOPE U USTIMA Savršeni za iznenadne goste, a svako može da ih napravi
Mirisni i sočni, u savršenom voćnom spoju.

ČOKOLADNI MAFINI Jednostavni, brzi, sočni i mekani, po receptu za početnike
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.
Komentari (0)