LAVA MAFINI Brzi čokoladni desert koji se topi u ustima
Služite uz kuglu sladoleda.
Potrebno je:
- 200 g crne čokolade
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 3 jaja
- 60 g brašna
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Crnu čokoladu otopite sa maslacem u šerpici, uz povremeno mešanje. Pustite da se malo prohladi. U jednoj velikoj posudi pomešajte šećer u prahu, jaja, ekstrakt vanile i prstohvat soli. Mikserom mutite dok se sve ne sjedini, pa umešajte otopljenu čokoladu sa maslacem. Polako dodajte brašno, uz mešanje dok ne dobijete homogenu smesu. Kalupe za mafine obložite papirnim korpicama. Smesom napunite 3/4 kalupa. Pecite mafine 8 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MAFINI Jednostavni, brzi, sočni i mekani, po receptu za početnike
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.
NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Brz i ukusan desert koji svi vole, a napravi se očas posla
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
DUBAI MAFINI Ako ste voleli čuvenu čokoladu, ovaj desert nećete moći da prestanete da jedete
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)