LAVA MAFINI Brzi čokoladni desert koji se topi u ustima

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Služite uz kuglu sladoleda.

lava mafini
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 200 g crne čokolade
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 60 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Crnu čokoladu otopite sa maslacem u šerpici, uz povremeno mešanje. Pustite da se malo prohladi. U jednoj velikoj posudi pomešajte šećer u prahu, jaja, ekstrakt vanile i prstohvat soli. Mikserom mutite dok se sve ne sjedini, pa umešajte otopljenu čokoladu sa maslacem. Polako dodajte brašno, uz mešanje dok ne dobijete homogenu smesu. Kalupe za mafine obložite papirnim korpicama. Smesom napunite 3/4 kalupa. Pecite mafine 8 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.  

Postanite profi Sastojci: 400 g brašna T-400 1 jaje 150 ml mleka 1 kvasac So, šećer 200 ml ulja Priprema: U posudu sipajte jaje, dodajte nadošao kvasac s mlekom, so i šećer, pa dobro promešajte. Dodajte ulje, a zatim postepeno umešavajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da nadolazi 20 minuta. Testo podelite na četiri dela, oblikujte kuglice i premažite ih uljem. Ostavite još 10 minuta. Svaku kuglicu razvijte, prepolovite na četiri dela i oblikujte preklop poput brodića. Složite ih jedno na drugo, pritisnite na sredini i izvucite krajeve kako biste dobili list. Ponovite postupak sa svim kuglicama, složite na pleh, premažite žumancetom i pecite 20 minuta na 180°C. Uživajte u hrskavim i savršenim ružicama koje će oduševiti goste! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryoupage #fyp #foryou ♬ Akon's Beautiful Day - Akon

Komentari (0)