SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 1 šolja pšeničnog brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 šolje jogurta
- pola šolje ulja
- 2 jaja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, pšenično brašno, so i prašak za pecivo. Zasebno umutite jaja, dodajte jogurt i ulje, pa dobro sjedinite. Pomešajte mokre i suve sastojke. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite proju iz rerne da se malo prohladi.
Možda vas zanima:
POSNA PROJA ZA SAVRŠEN DORUČAK ILI VEČERU Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
DOMAĆA PROJA OD KUKURUZNOG BRAŠNA Gotova za pola sata, a ista kao ona bakina
Sočna i zasitna, a uspeva i potpunim početnicima.
PROJA SA MERAMA NA KAŠIKE Zaboravljeni recept iz stare sveske po kome uspeva i početnicima
Sočna i slasna, najbolje služite uz šolju jogurta.
PROJA SA PAPRIKOM I ZELJEM Bakin recept iz stare sveske, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočna i jednostavna, bićete oduševljeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)