JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.
Potrebno je:
- 800 g junetine
- 180 g slanine
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 200 ml goveđe supe
- 200 ml crvenog vina
- pola kašičice majčine dušice
- 100 ml paradajz soka
- 250 g šampinjona
- 3 kašike brašna
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- so
- biber
- 100 ml ulja
Priprema:
Slaninicu propržite u tiganju na malo ulja, pa ostavite sa strane. Isecite junetinu na komade pa je pospite brašnom i začinskom paprikom. Pržite u ulju od slaninice, pa ostavite sa strane. Lukove i šargarepu iseckajte, pa ih prodinstajte. Sipajte sok od paradajza, pa dodajte meso o slaninicu. Posolite pa začinite majčinom dušicom. Ostavite da se krčka pola sata. Sipajte supu, vino, pa pomešajte i kuvajte još sat vremena. Krupno isecite šampinjone, pa ih prodinstajte na ulju, dodajte gulašu i kuvajte još par minuta.
Možda vas zanima:
GOVEĐI GULAŠ KAO IZ RESTORANA Meso će biti mekano i sočno, a ne žilavo
Ukusno i zasitno jelo, za ručak koji se pamti.
SVINJSKI GULAŠ OSVAJA OD PRVOG ZALOGAJA Jelo koje će cela porodica obožavati
Najbolje služite topao uz testeninu.
GURMANSKI GULAŠ SA NJOKAMA Jelo na kašiku koje osvaja od prvog zalogaja
Gulaš služite uz njoke.
GULAŠ SA PIVOM Sočni specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Služite uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)