JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.

Potrebno je:
- 800 g junetine
- 180 g slanine
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 200 ml goveđe supe
- 200 ml crvenog vina
- pola kašičice majčine dušice
- 100 ml paradajz soka
- 250 g šampinjona
- 3 kašike brašna
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- so
- biber
- 100 ml ulja
Priprema:
Slaninicu propržite u tiganju na malo ulja, pa ostavite sa strane. Isecite junetinu na komade pa je pospite brašnom i začinskom paprikom. Pržite u ulju od slaninice, pa ostavite sa strane. Lukove i šargarepu iseckajte, pa ih prodinstajte. Sipajte sok od paradajza, pa dodajte meso o slaninicu. Posolite pa začinite majčinom dušicom. Ostavite da se krčka pola sata. Sipajte supu, vino, pa pomešajte i kuvajte još sat vremena. Krupno isecite šampinjone, pa ih prodinstajte na ulju, dodajte gulašu i kuvajte još par minuta.
Možda vas zanima:

GULAŠ SA PIVOM Sočni specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Služite uz prilog po želji.

JUNEĆI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Ova dva sastojka mu daju potpuni šmek, bićete iznenađeni koji su
Dva potpuno neočekivana sastojka dodaju na ukusu, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

MAFINI SA ŠUNKOM I SIROM Gotovi za pola sata a nema ko će im odoleti
Mirisni i sočni.

NUGAT TORTA Kremasta i nedoljiva, nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za sve prilike.

NAJBOLJE POHOVANE LIGNJE Biće hrskave i preukusne, a jedan sastojak im daje poseban šmek
Služite uz seckane parčiće limuna i tartar sos.

PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.

POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)