JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.
Potrebno je:
- 800 g junetine
- 180 g slanine
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 200 ml goveđe supe
- 200 ml crvenog vina
- pola kašičice majčine dušice
- 100 ml paradajz soka
- 250 g šampinjona
- 3 kašike brašna
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- so
- biber
- 100 ml ulja
Priprema:
Slaninicu propržite u tiganju na malo ulja, pa ostavite sa strane. Isecite junetinu na komade pa je pospite brašnom i začinskom paprikom. Pržite u ulju od slaninice, pa ostavite sa strane. Lukove i šargarepu iseckajte, pa ih prodinstajte. Sipajte sok od paradajza, pa dodajte meso o slaninicu. Posolite pa začinite majčinom dušicom. Ostavite da se krčka pola sata. Sipajte supu, vino, pa pomešajte i kuvajte još sat vremena. Krupno isecite šampinjone, pa ih prodinstajte na ulju, dodajte gulašu i kuvajte još par minuta.
Možda vas zanima:
GOVEĐI GULAŠ KAO IZ RESTORANA Meso će biti mekano i sočno, a ne žilavo
Ukusno i zasitno jelo, za ručak koji se pamti.
SVINJSKI GULAŠ OSVAJA OD PRVOG ZALOGAJA Jelo koje će cela porodica obožavati
Najbolje služite topao uz testeninu.
GURMANSKI GULAŠ SA NJOKAMA Jelo na kašiku koje osvaja od prvog zalogaja
Gulaš služite uz njoke.
GULAŠ SA PIVOM Sočni specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Služite uz prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)