JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Sočan i drugačiji, prste da poližete.

gulaš u crnom vinu
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

  • 800 g junetine
  • 180 g slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 200 ml goveđe supe
  • 200 ml crvenog vina
  • pola kašičice majčine dušice
  • 100 ml paradajz soka
  • 250 g šampinjona
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
  • so 
  • biber
  • 100 ml ulja

Priprema:

Slaninicu propržite u tiganju na malo ulja, pa ostavite sa strane. Isecite junetinu na komade pa je pospite brašnom i začinskom paprikom. Pržite u ulju od slaninice, pa ostavite sa strane. Lukove i šargarepu iseckajte, pa ih prodinstajte. Sipajte sok od paradajza, pa dodajte meso o slaninicu. Posolite pa začinite majčinom dušicom. Ostavite da se krčka pola sata. Sipajte supu, vino, pa pomešajte i kuvajte još sat vremena. Krupno isecite šampinjone, pa ih prodinstajte na ulju, dodajte gulašu i kuvajte još par minuta.

Komentari (0)