JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Sočan i drugačiji, prste da poližete.

gulaš u crnom vinu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g junetine
  • 180 g slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 200 ml goveđe supe
  • 200 ml crvenog vina
  • pola kašičice majčine dušice
  • 100 ml paradajz soka
  • 250 g šampinjona
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
  • so 
  • biber
  • 100 ml ulja

Priprema:

Slaninicu propržite u tiganju na malo ulja, pa ostavite sa strane. Isecite junetinu na komade pa je pospite brašnom i začinskom paprikom. Pržite u ulju od slaninice, pa ostavite sa strane. Lukove i šargarepu iseckajte, pa ih prodinstajte. Sipajte sok od paradajza, pa dodajte meso o slaninicu. Posolite pa začinite majčinom dušicom. Ostavite da se krčka pola sata. Sipajte supu, vino, pa pomešajte i kuvajte još sat vremena. Krupno isecite šampinjone, pa ih prodinstajte na ulju, dodajte gulašu i kuvajte još par minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading