POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

pašteta od sočiva
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 300 g crvenog sočiva
  • 1 srednji luk
  • 1 šargarepa
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kašika ulja 
  • morska so, po ukusu
  • peršun za ukras
  • 1-2 prstohvata kurkume

Priprema

U srednju šerpu stavite vodu, pa pustite da provri. Dodajte sočivo, iseckanu šargarepu, 2/3 iseckanog luka i morsku so. Kuvajte deset minuta, pa skinite sa vatre. Onda umešajte pasirani beli luk i pustite da se ohladi 10 minuta. Ocedite pa sipajte u činiju. Sočivo i ostale sastojke izblendajte u blenderu. Dodajte kurkumu, ulje i ostatak seckanog crnog luka. Kašikom dobro izmešajte. Dekorišite paštetu seckanim peršunom. 

Komentari (0)