POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
Potrebno je:
- 300 g crvenog sočiva
- 1 srednji luk
- 1 šargarepa
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašika ulja
- morska so, po ukusu
- peršun za ukras
- 1-2 prstohvata kurkume
Priprema
U srednju šerpu stavite vodu, pa pustite da provri. Dodajte sočivo, iseckanu šargarepu, 2/3 iseckanog luka i morsku so. Kuvajte deset minuta, pa skinite sa vatre. Onda umešajte pasirani beli luk i pustite da se ohladi 10 minuta. Ocedite pa sipajte u činiju. Sočivo i ostale sastojke izblendajte u blenderu. Dodajte kurkumu, ulje i ostatak seckanog crnog luka. Kašikom dobro izmešajte. Dekorišite paštetu seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
PAŠTETA OD POVRĆA NA VODI Slasan namaz pogodan za dane strogog posta
Možete da je čuvate do sedam dana u frižideru.
POSNA PAŠTETA OD ORAHA Mažite na hleb ili dodajte kao prilog, nikad ukusnija
Posna i slasna, prste da poližete.
POSNA PAŠTETA OD MASLINA I LUKA Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.
PAŠTETA OD TUNJEVINE Savršena da se maže na hleb ili kao prilog, posna a drugačija
Savršena za početak Uskršnjeg posta, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)