POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PAŠTETA OD POVRĆA NA VODI Slasan namaz pogodan za dane strogog posta
Možete da je čuvate do sedam dana u frižideru.

POSNA PAŠTETA OD ORAHA Mažite na hleb ili dodajte kao prilog, nikad ukusnija
Posna i slasna, prste da poližete.

POSNA PAŠTETA OD MASLINA I LUKA Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.

PAŠTETA OD TUNJEVINE Savršena da se maže na hleb ili kao prilog, posna a drugačija
Savršena za početak Uskršnjeg posta, prste da poližete.
- 300 g crvenog sočiva
- 1 srednji luk
- 1 šargarepa
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašika ulja
- morska so, po ukusu
- peršun za ukras
- 1-2 prstohvata kurkume
Priprema
U srednju šerpu stavite vodu, pa pustite da provri. Dodajte sočivo, iseckanu šargarepu, 2/3 iseckanog luka i morsku so. Kuvajte deset minuta, pa skinite sa vatre. Onda umešajte pasirani beli luk i pustite da se ohladi 10 minuta. Ocedite pa sipajte u činiju. Sočivo i ostale sastojke izblendajte u blenderu. Dodajte kurkumu, ulje i ostatak seckanog crnog luka. Kašikom dobro izmešajte. Dekorišite paštetu seckanim peršunom.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)