PAŠTETA OD POVRĆA NA VODI Slasan namaz pogodan za dane strogog posta
Možete da je čuvate do sedam dana u frižideru.
Potrebno je:
- 400 g krompira
- 200 g šargarepe
- 250 g pečenog slanog kikirikija
- 1 kašičica senfa
- 2 kašičice sušenog bosiljka
- 2 kašičice belog luka u prahu (ili po ukusu)
- 1 kašičica mlevenog bibera
- po ukusu so
Priprema:
Očistite krompir i šargarepu, pa iseckajte i zasebno skuvajte, u posoljenoj vodi. Procedite povrće, pa pustite da se prohladi. Sačuvajte vodu u kojoj se kuvala šargarepa. Zatim, prebacite povrće u secko i dobro izblendajte. Zasebno izblendajte kikiriki pa ga dodajte u povrće. Mutite sve uz postepeno dodavanje vode u kojoj se kuvala šargarepa. Začinite, pa sve dobro umutite. Prebacite paštetu u posudu sa poklopcem i čuvajte u frižideru.
Možda vas zanima:
POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
POSNA PAŠTETA OD ORAHA Mažite na hleb ili dodajte kao prilog, nikad ukusnija
Posna i slasna, prste da poližete.
POSNA PAŠTETA OD MASLINA I LUKA Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.
PAŠTETA OD TUNJEVINE Savršena da se maže na hleb ili kao prilog, posna a drugačija
Savršena za početak Uskršnjeg posta, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)