POSNE VARENIKE SA SREMUŠEM Prolećni ručak po receptu iz starog bakinog rokovnika
Ukusne i drugačije, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike biljnog ulja
- 150 ml tople vode
Za fil:
- 200 g sremuša
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- svež peršun
- sok od pola limuna
Za preliv:
- 1 glavica crnog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U veliku posudu stavite brašno i so. Polako dodajte toplu vodu i biljno ulje, pa zamesite testo, oko 5 minuta. Onda ga pokrijte vlažnom krpom i ostavite da miruje pola sata. Prodinstajte sremuš na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju, na srednjoj temperaturi. Onda umešajte so, biber i seckan peršun. Sipajte i sok od limuna. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo na debljinu od oko 3 mm. Uz pomoć čaše izrežite okrugle komade testa, pa na sredinu svakog stavite kašičicu fila od sremuša. Preklopite na pola i pritisnite ivice da ih spojite. Vodu sa soli zagrejte u velikoj posudi, pa ubacite varenike u ključalu vodu. Kuvajte oko pet do sedam minuta, dok ne isplivaju na površinu. Onda ih procedite. Prodinstajte sitno seckan crni luk, pa njime prelijte varenike. Prijatno!
Možda vas zanima:
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, polizaćete i tanjir
Sočne i slasne, a zasitne.
POSNI PUNJENI PATLIDŽAN SAVRŠEN LETNJI RUČAK Pola pleha nestane u trenu
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
POSNE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)