POSNE VARENIKE SA SREMUŠEM Prolećni ručak po receptu iz starog bakinog rokovnika
Ukusne i drugačije, pravićete stalno.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.


KREMASTA FUNGI PASTA Posno jelo iz italijanske kuhinje koje greje dušu i telo
Služite uz sos po želji.

SOČIVO SA KOMADIĆIMA SOJE Posni specijalitet koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji budi sva čula
Sočno i slasno, a posno jelo.
- 300 g brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike biljnog ulja
- 150 ml tople vode
Za fil:
- 200 g sremuša
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- svež peršun
- sok od pola limuna
Za preliv:
- 1 glavica crnog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U veliku posudu stavite brašno i so. Polako dodajte toplu vodu i biljno ulje, pa zamesite testo, oko 5 minuta. Onda ga pokrijte vlažnom krpom i ostavite da miruje pola sata. Prodinstajte sremuš na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju, na srednjoj temperaturi. Onda umešajte so, biber i seckan peršun. Sipajte i sok od limuna. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo na debljinu od oko 3 mm. Uz pomoć čaše izrežite okrugle komade testa, pa na sredinu svakog stavite kašičicu fila od sremuša. Preklopite na pola i pritisnite ivice da ih spojite. Vodu sa soli zagrejte u velikoj posudi, pa ubacite varenike u ključalu vodu. Kuvajte oko pet do sedam minuta, dok ne isplivaju na površinu. Onda ih procedite. Prodinstajte sitno seckan crni luk, pa njime prelijte varenike. Prijatno!

SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.

PUNJENA JAGNJETINA ZA USKRS Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nema ko vam neće tražiti recept.

CARSKI MAFINI ZA USKRS Predjelo skupog ukusa koje se pravi brzo i lako
Sočni i slasni, a gotovi za tili čas.
Komentari (0)