POSNE VARENIKE SA SREMUŠEM Prolećni ručak po receptu iz starog bakinog rokovnika
Ukusne i drugačije, pravićete stalno.

Potrebno je:
- 300 g brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike biljnog ulja
- 150 ml tople vode
Za fil:
- 200 g sremuša
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- svež peršun
- sok od pola limuna
Za preliv:
- 1 glavica crnog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U veliku posudu stavite brašno i so. Polako dodajte toplu vodu i biljno ulje, pa zamesite testo, oko 5 minuta. Onda ga pokrijte vlažnom krpom i ostavite da miruje pola sata. Prodinstajte sremuš na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju, na srednjoj temperaturi. Onda umešajte so, biber i seckan peršun. Sipajte i sok od limuna. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo na debljinu od oko 3 mm. Uz pomoć čaše izrežite okrugle komade testa, pa na sredinu svakog stavite kašičicu fila od sremuša. Preklopite na pola i pritisnite ivice da ih spojite. Vodu sa soli zagrejte u velikoj posudi, pa ubacite varenike u ključalu vodu. Kuvajte oko pet do sedam minuta, dok ne isplivaju na površinu. Onda ih procedite. Prodinstajte sitno seckan crni luk, pa njime prelijte varenike. Prijatno!
Možda vas zanima:

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.


KREMASTA FUNGI PASTA Posno jelo iz italijanske kuhinje koje greje dušu i telo
Služite uz sos po želji.

SOČIVO SA KOMADIĆIMA SOJE Posni specijalitet koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji budi sva čula
Sočno i slasno, a posno jelo.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)