KREMASTA PASTA SA PILETINOM Klasik italijanske kuhinje koji greje dušu i telo
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

Potrebno je:
- 400 g testenine
- 300 g pilećeg filea
- 4 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1,5-2 dl mleka
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 50 g kačkavalja
- 2 trougla zdenka sira
- 180 g kisele pavlake
- po ukusu suvi biljni začin
- po ukusu bibera
Priprema:
Pastu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Isecite file na manje kocke, pa pobiberite i začinite. Zatim, ispržite u tiganju sa dve kašike ulja. Pomešajte dve kašike ulja sa brašnom, malo upržite pa dodajte mleko, uz neprestano mešanje. Umešajte pavlaku za kuvanje i krčkajte 15 minuta. Narendajte kačkavalj i sir i mešajte, pa dodajte kiselu pavlaku i kuvajte još dva minuta. Začinite, pa sjedinite sos i piletinu.
Možda vas zanima:

PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.

LAŽNA BOLONJEZE PASTA Bez mesa, a preukusna, ukućani će stajati u redu za još
Sočna i aromatična, svaki zalogaj je raj za nepca.

MAKARONE SA SLANINICOM I BROKOLIJEM Savršene za brzi ručak ili večeru, jelo koje će gurmani obožavati
Pravi se brzo i lako, a ukusa koji priča priče.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Kremasto jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Pravi se nikad lakše, a pravi raj za nepca.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)