KREMASTA PASTA SA PILETINOM Klasik italijanske kuhinje koji greje dušu i telo
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 400 g testenine
- 300 g pilećeg filea
- 4 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1,5-2 dl mleka
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 50 g kačkavalja
- 2 trougla zdenka sira
- 180 g kisele pavlake
- po ukusu suvi biljni začin
- po ukusu bibera
Priprema:
Pastu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Isecite file na manje kocke, pa pobiberite i začinite. Zatim, ispržite u tiganju sa dve kašike ulja. Pomešajte dve kašike ulja sa brašnom, malo upržite pa dodajte mleko, uz neprestano mešanje. Umešajte pavlaku za kuvanje i krčkajte 15 minuta. Narendajte kačkavalj i sir i mešajte, pa dodajte kiselu pavlaku i kuvajte još dva minuta. Začinite, pa sjedinite sos i piletinu.
Možda vas zanima:
PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.
AMATRIČANA PASTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Kremasta i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)