KREMASTA PASTA SA PILETINOM Klasik italijanske kuhinje koji greje dušu i telo

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

pasta sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 400 g testenine
  • 300 g pilećeg filea
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1,5-2 dl mleka
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g kačkavalja
  • 2 trougla zdenka sira
  • 180 g kisele pavlake
  • po ukusu suvi biljni začin
  • po ukusu bibera

 

Priprema:

Pastu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Isecite file na manje kocke, pa pobiberite i začinite. Zatim, ispržite u tiganju sa dve kašike ulja. Pomešajte dve kašike ulja sa brašnom, malo upržite pa dodajte mleko, uz neprestano mešanje. Umešajte pavlaku za kuvanje i krčkajte 15 minuta. Narendajte kačkavalj i sir i mešajte, pa dodajte kiselu pavlaku i kuvajte još dva minuta. Začinite, pa sjedinite sos i piletinu. 

Komentari (0)