PALAČINKE OD HELJDE Zdrave i ukusne, samo dodajte prilog po želji
Dodajte džem ili krem, ili neki slani prilog.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 10 kašika heljdinog brašna
- 100 ml mineralne vode
- 200 ml obične vode
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat praška za pecivo
- 1 kašika ulja
Priprema:
U jednu posudu stavite brašno sa praškom za pecivo, prstohvatom soli, jaje, ulje, mineralnu vodu i običnu vodu. Izmešajte sve dobro, pa pustite da smesa malo odstoji. Pecite palačinke u tiganju, sa obe strane, a po potrebi dolijte malo vode.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE PALAČINKE OD HELJDE Odlične hladne, a super i sutradan, samo dodajte prilog po želji
Dodajte krem ili namaz po želji.
PALAČINKE OD HELJDE SA ORASIMA Ovaj sastojak im daje pravu draž, biće vazdušaste i mekane, a sočne
Zdravije i još ukusnije od klasičnih.
PALAČINKE OD HELJDE Drugačije i zdravije, a preukusne, bićete oduševljeni
Filujte slanim ili slatkim prilogom.
NEODOLJIVI AUSTRIJSKI KAJZERŠMARN Podseća na palačinke, ali je lakša priprema
Podseća na palačinke, a
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)