PALAČINKE OD PROSA Klasik u potpuno novom izdanju, samo dodajte prilog po želji
Biće mekane i vazdušaste, a zdrave.
Potrebno je:
- 8 supenih kašika brašna od prosa
- 400 ml mleka
- 3 jaja
- pola kašičice soli
- maslac
Priprema:
Penasto umutite jaja, pa polako dodajte mleko i so. Polako umešajte brašno, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete glatku smesu. Maslacem premažite tiganj, pa ga zagrejte. Kutlačom sipajte smesu i ravnomerno rasporedite. Pecite oko minut, dok palačinka ne dobije zlatnu boju, pa je okrenite sa druge strane i pecite. Filujte po želji.
Možda vas zanima:
PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.
PALAČINKE SA NARANDŽAMA I MEDOM Poslastica koja se ne odbija, u spoju ukusa koji se pamti
Sočne i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.
PALAČINKE SA CIMETOM Mekane i vazdušaste, a zamirisaće cela kuća
Desert koji se ne odbija.
MIRISNE PALAČINKE SA KOKOSOM I JAGODAMA Kao osmišljene za proleće, a mekane, vazdušaste i preukusne
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)