GULAŠ OD POVRĆA NA VODI Toliko je ukusan da ćete zaboraviti da nedostaje meso

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Služite toplo.

gulaš od povrća
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za zapršku:

  • 1 mali luk, vrlo sitno iseckan
  • 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
  • 1 rebro celera, vrlo sitno iseckano
  • 1 šargarepa, vrlo sitno naseckana
  • 60 ml povrtnog bujona

Za gulaš:

  • 1 veliki luk, iseckan
  • 450 g naseckanih šampinjona
  • 1 kašičica sušenog ruzmarina
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • 120 ml crvenog vina
  • 700 ml povrtnog bujona
  • ½ kašičice soli
  • ¼ kašičice mlevene paprike
  • 400 g paradajza isečenog na kockice
  • 2 srednje šargarepe, naseckane
  • 2 rebra celera, iseckanog
  • 2 krompira iseckana
  • 230 g paradajz sosa
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 240 g smrznutog graška

Priprema:

Usitnite šargarepu, stabljiku celera i mali crni luk, pa prodinstajte u povrtnom bujonu, dok povrće ne omekša. Dodajte krupno seckani crni luk i dinstajte dok ne omekša. Umešajte pečurke i kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne ispari tečnost. Začinite. Sipajte vino, pa nalijte ostatak bujona, paradajz i paradajz sos.  Dodajte seckano povrće pa zagrejte dok ne provri, pa začinite. Nakon što proključa, smanjite vatru i dodajte grašak. Kukuruzni skrob pomešajte sa kašikom hladne vode, i kuvajte dok se ne zgusne.

 

Komentari (0)

Loading