GULAŠ OD POVRĆA NA VODI Toliko je ukusan da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Služite toplo.
Potrebno je:
Za zapršku:
- 1 mali luk, vrlo sitno iseckan
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 1 rebro celera, vrlo sitno iseckano
- 1 šargarepa, vrlo sitno naseckana
- 60 ml povrtnog bujona
Za gulaš:
- 1 veliki luk, iseckan
- 450 g naseckanih šampinjona
- 1 kašičica sušenog ruzmarina
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 120 ml crvenog vina
- 700 ml povrtnog bujona
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice mlevene paprike
- 400 g paradajza isečenog na kockice
- 2 srednje šargarepe, naseckane
- 2 rebra celera, iseckanog
- 2 krompira iseckana
- 230 g paradajz sosa
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 240 g smrznutog graška
Priprema:
Usitnite šargarepu, stabljiku celera i mali crni luk, pa prodinstajte u povrtnom bujonu, dok povrće ne omekša. Dodajte krupno seckani crni luk i dinstajte dok ne omekša. Umešajte pečurke i kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne ispari tečnost. Začinite. Sipajte vino, pa nalijte ostatak bujona, paradajz i paradajz sos. Dodajte seckano povrće pa zagrejte dok ne provri, pa začinite. Nakon što proključa, smanjite vatru i dodajte grašak. Kukuruzni skrob pomešajte sa kašikom hladne vode, i kuvajte dok se ne zgusne.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)