GULAŠ OD POVRĆA NA VODI Toliko je ukusan da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Služite toplo.

Potrebno je:
Za zapršku:
- 1 mali luk, vrlo sitno iseckan
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 1 rebro celera, vrlo sitno iseckano
- 1 šargarepa, vrlo sitno naseckana
- 60 ml povrtnog bujona
Za gulaš:
- 1 veliki luk, iseckan
- 450 g naseckanih šampinjona
- 1 kašičica sušenog ruzmarina
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 120 ml crvenog vina
- 700 ml povrtnog bujona
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice mlevene paprike
- 400 g paradajza isečenog na kockice
- 2 srednje šargarepe, naseckane
- 2 rebra celera, iseckanog
- 2 krompira iseckana
- 230 g paradajz sosa
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 240 g smrznutog graška
Priprema:
Usitnite šargarepu, stabljiku celera i mali crni luk, pa prodinstajte u povrtnom bujonu, dok povrće ne omekša. Dodajte krupno seckani crni luk i dinstajte dok ne omekša. Umešajte pečurke i kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne ispari tečnost. Začinite. Sipajte vino, pa nalijte ostatak bujona, paradajz i paradajz sos. Dodajte seckano povrće pa zagrejte dok ne provri, pa začinite. Nakon što proključa, smanjite vatru i dodajte grašak. Kukuruzni skrob pomešajte sa kašikom hladne vode, i kuvajte dok se ne zgusne.
Možda vas zanima:

POSNI GULAŠ Postaće vam jedno od omiljenih jela, a gotovo za 20 ak minuta
Sočan i aromatičan, pravićete i kada nije post.

POSNI GULAŠ OD ŠAMPINJONA Ručak za koji vam treba malo vremena, a dugo će vas držati sitim
Sastojci nisu skupi a jelo se lako sprema. Odlično za dane posta ili dijetalnu ishranu.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)