GULAŠ OD POVRĆA NA VODI Toliko je ukusan da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Služite toplo.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNI GULAŠ Postaće vam jedno od omiljenih jela, a gotovo za 20 ak minuta
Sočan i aromatičan, pravićete i kada nije post.

POSNI GULAŠ OD ŠAMPINJONA Ručak za koji vam treba malo vremena, a dugo će vas držati sitim
Sastojci nisu skupi a jelo se lako sprema. Odlično za dane posta ili dijetalnu ishranu.
Za zapršku:
- 1 mali luk, vrlo sitno iseckan
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 1 rebro celera, vrlo sitno iseckano
- 1 šargarepa, vrlo sitno naseckana
- 60 ml povrtnog bujona
Za gulaš:
- 1 veliki luk, iseckan
- 450 g naseckanih šampinjona
- 1 kašičica sušenog ruzmarina
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 120 ml crvenog vina
- 700 ml povrtnog bujona
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice mlevene paprike
- 400 g paradajza isečenog na kockice
- 2 srednje šargarepe, naseckane
- 2 rebra celera, iseckanog
- 2 krompira iseckana
- 230 g paradajz sosa
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 240 g smrznutog graška
Priprema:
Usitnite šargarepu, stabljiku celera i mali crni luk, pa prodinstajte u povrtnom bujonu, dok povrće ne omekša. Dodajte krupno seckani crni luk i dinstajte dok ne omekša. Umešajte pečurke i kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne ispari tečnost. Začinite. Sipajte vino, pa nalijte ostatak bujona, paradajz i paradajz sos. Dodajte seckano povrće pa zagrejte dok ne provri, pa začinite. Nakon što proključa, smanjite vatru i dodajte grašak. Kukuruzni skrob pomešajte sa kašikom hladne vode, i kuvajte dok se ne zgusne.

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.

ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.

MOKA PUSLICE SE TOPE U USTIMA Neodoljivi slatkiš od belanaca oduševiće sve koji ga budu probali
Jednostavan slatkiš ukusa koji se ne zaboravlja.

PRAZAN BUREK Ništa lakše ni jednostavnije za napraviti, a savršen i u danima posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.
Komentari (0)