PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.

pita sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g lisnatog testa
  • 300 g šampinjona
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • maslac ili ulje za premazivanje
  • so i biber po ukusu

Priprema:

U tiganju zagrejte maslac ili ulje, dodajte luk i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckane šampinjone i pržite dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Razvucite lisnato testo na radnoj površini i podelite ga na dva dela. Na prvi deo testa stavite smesu od pečuraka, pospite rendanim kačkavaljem, pa prekrijte drugim delom testa. Premažite površinu premazom od maslaca ili ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta ili dok pita ne postane zlatnosmeđa.

Komentari (0)

Loading