SOČNA PITA SA SREMUŠEM PO TETA MIRINOM RECEPTU Pravi raj za nepca, a posna
Posna i slasna, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- oko 300 g sremuša
- 300 g šampinjona
- 100 g tofu sir
- 50 g praziluka
- ulje
- voda
- tucana paprika
- kari
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju sa malo ulja prodinstajte praziluk sa šampinjonima. Dodajte so, biber, tucanu ljutu papriku i kari. Obarite sremuš. Dve kore poprskane mešavinom vode i ulja poređajte na pleh, pa preko fil od šampinjona, dve kore, sremuš, pa rendan tofu. Treba da ostanu dve kore, pa premažite pitu mešavinom ulja i vode. Pecite pitu oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite opet pitu mešavinom ulja i vode. Prijatno!
Možda vas zanima:
JOGURT PITA ZA DORUČAK KOJI SE PAMTI Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a sve se samo pomeša i peče
Sočna i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
ČIZBURGER PITA BOLJA OD KLASIČNE Nakon što je pojedete bićete siti do večere!
Sočna i slasna, prosto miluje nepca.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)