SOČNA PITA SA SREMUŠEM PO TETA MIRINOM RECEPTU Pravi raj za nepca, a posna

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Posna i slasna, a držaće vas dugo sitim.

pita sa sremušem
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g kora za pitu
  • oko 300 g sremuša
  • 300 g šampinjona
  • 100 g tofu sir
  • 50 g praziluka
  • ulje
  • voda
  • tucana paprika
  • kari
  • so
  • biber
     

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju sa malo ulja prodinstajte praziluk sa šampinjonima. Dodajte so, biber, tucanu ljutu papriku i kari. Obarite sremuš. Dve kore poprskane mešavinom vode i ulja poređajte na pleh, pa preko fil od šampinjona, dve kore, sremuš, pa rendan tofu. Treba da ostanu dve kore, pa premažite pitu mešavinom ulja i vode. Pecite pitu oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite opet pitu mešavinom ulja i vode. Prijatno!

Komentari (0)