SLANI KROASANI SA SPANAĆEM ZA USKRS Drugačiji i sočni, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Za testo:
- 20 g svežeg kvasca
- 250 ml mlakog mleka
- 40 g šećera
- 580 g brašna
- 1 prstohvat soli
- 1 jaje
- 2 kašike jogurta
- 40 g putera, mekog
Za fil:
- 250 g kravljeg sira
- 100 g bebi spanaća
- 2 čena belog luka
- 50 g sušenog paradajza
- so i biber po ukusu
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 2 kašike putera, rastopljenog
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte mlako mleko, šećer i kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. U zasebnoj činiji prosejte brašno i dodajte so. Napravite udubljenje u sredini, pa dodajte kvasac, jaje, jogurt i omekšali puter. Zamesite glatko i elastično testo. Pokrijte krpom i ostavite da testo naraste 1-1,5 sat. Zatim, pripremajte fil. Sitno seckan beli luk propržite u tiganju na malo ulja. Onda dodajte seckani spanać i kuvajte nekoliko minuta. Pustite da se prohladi. U zasebnoj velikoj posudi pomešajte spanać sa sirom, sušenim paradajzom, soli i biberom. Nadošlo testo podelite na osam jednakih delova. Razvucite svaki deo u krug, pa isecite na 6 trouglova. Nanesite kašiku fila na svaki, pa lagano uvijte u kroasan. Prebacite na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom i otopljenim puterom.Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)