SLANI KROASANI SA SPANAĆEM ZA USKRS Drugačiji i sočni, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Za testo:
- 20 g svežeg kvasca
- 250 ml mlakog mleka
- 40 g šećera
- 580 g brašna
- 1 prstohvat soli
- 1 jaje
- 2 kašike jogurta
- 40 g putera, mekog
Za fil:
- 250 g kravljeg sira
- 100 g bebi spanaća
- 2 čena belog luka
- 50 g sušenog paradajza
- so i biber po ukusu
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 2 kašike putera, rastopljenog
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte mlako mleko, šećer i kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. U zasebnoj činiji prosejte brašno i dodajte so. Napravite udubljenje u sredini, pa dodajte kvasac, jaje, jogurt i omekšali puter. Zamesite glatko i elastično testo. Pokrijte krpom i ostavite da testo naraste 1-1,5 sat. Zatim, pripremajte fil. Sitno seckan beli luk propržite u tiganju na malo ulja. Onda dodajte seckani spanać i kuvajte nekoliko minuta. Pustite da se prohladi. U zasebnoj velikoj posudi pomešajte spanać sa sirom, sušenim paradajzom, soli i biberom. Nadošlo testo podelite na osam jednakih delova. Razvucite svaki deo u krug, pa isecite na 6 trouglova. Nanesite kašiku fila na svaki, pa lagano uvijte u kroasan. Prebacite na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom i otopljenim puterom.Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)