SLANI KROASANI SA SPANAĆEM ZA USKRS Drugačiji i sočni, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz šolju jogurta.

kroasan sa spanaćem
Shutterstock

Za testo:

  • 20 g svežeg kvasca 
  • 250 ml mlakog mleka
  • 40 g šećera
  • 580 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 1 jaje 
  • 2 kašike jogurta
  • 40 g putera, mekog

Za fil:

  • 250 g kravljeg sira 
  • 100 g bebi spanaća
  • 2 čena belog luka
  • 50 g sušenog paradajza 
  • so i biber po ukusu

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • 2 kašike putera, rastopljenog

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte mlako mleko, šećer i kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. U zasebnoj činiji prosejte brašno i dodajte so. Napravite udubljenje u sredini, pa dodajte kvasac, jaje, jogurt i omekšali puter. Zamesite glatko i elastično testo. Pokrijte krpom i ostavite da testo naraste 1-1,5 sat. Zatim, pripremajte fil. Sitno seckan beli luk propržite u tiganju na malo ulja. Onda dodajte seckani spanać i kuvajte nekoliko minuta. Pustite da se prohladi. U zasebnoj velikoj posudi pomešajte spanać sa sirom, sušenim paradajzom, soli i biberom. Nadošlo testo podelite na osam jednakih delova. Razvucite svaki deo u krug, pa isecite na 6 trouglova. Nanesite kašiku fila na svaki, pa lagano uvijte u kroasan. Prebacite na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom i otopljenim puterom.Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading