POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.

Potrebno je:
- 30 lista zelja
- 200 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- čen belog luka
- šargarepa
- 1 celer
- 1 paškanat
- 2 krompira
- 1,5 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 100 ml ulja
- 100 paradajz pirea
- 200 ml vode
Priprema:
U toplu vodu potopite pirinač, pa očistite povrće.Onda potopite zelje u vruću vodu da omekša. Propržite sitno seckan crni i beli luk, pa dodajte šargarepu, celer, paškanat i krompir. Prodinstajte omekšali pirinač na malo vode, pa začinite i skinite sa vatre. Ocedite zelje od vode. Stavljajte na tanjir po dva, tri lista, pa kašikom sipajte fil. Uvijte sarmice. Prvo skuvajte listove zelja pa uvijene sarmice. Pokrijte sa listovima. Zatim, razmutite paradajz pire sa vodom, pa prelijte sarmice. Na kraju ih zapecite u rerni.
Možda vas zanima:


KREMASTA FUNGI PASTA Posno jelo iz italijanske kuhinje koje greje dušu i telo
Služite uz sos po želji.

SOČIVO SA KOMADIĆIMA SOJE Posni specijalitet koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji budi sva čula
Sočno i slasno, a posno jelo.

POSNE VARENIKE SA SREMUŠEM Prolećni ručak po receptu iz starog bakinog rokovnika
Ukusne i drugačije, pravićete stalno.

GURMANSKA PILEĆA SALATA Pravi je raj za nepca, a slanina joj daje poseban šmek
Slasna i drugačija, pravićete stalno.

ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.

MOKA PUSLICE SE TOPE U USTIMA Neodoljivi slatkiš od belanaca oduševiće sve koji ga budu probali
Jednostavan slatkiš ukusa koji se ne zaboravlja.

PRAZAN BUREK Ništa lakše ni jednostavnije za napraviti, a savršen i u danima posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.
Komentari (0)