POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.
Potrebno je:
- 30 lista zelja
- 200 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- čen belog luka
- šargarepa
- 1 celer
- 1 paškanat
- 2 krompira
- 1,5 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 100 ml ulja
- 100 paradajz pirea
- 200 ml vode
Priprema:
U toplu vodu potopite pirinač, pa očistite povrće.Onda potopite zelje u vruću vodu da omekša. Propržite sitno seckan crni i beli luk, pa dodajte šargarepu, celer, paškanat i krompir. Prodinstajte omekšali pirinač na malo vode, pa začinite i skinite sa vatre. Ocedite zelje od vode. Stavljajte na tanjir po dva, tri lista, pa kašikom sipajte fil. Uvijte sarmice. Prvo skuvajte listove zelja pa uvijene sarmice. Pokrijte sa listovima. Zatim, razmutite paradajz pire sa vodom, pa prelijte sarmice. Na kraju ih zapecite u rerni.
Možda vas zanima:
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, polizaćete i tanjir
Sočne i slasne, a zasitne.
POSNI PUNJENI PATLIDŽAN SAVRŠEN LETNJI RUČAK Pola pleha nestane u trenu
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
POSNE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)