POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.
Potrebno je:
- 30 lista zelja
- 200 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- čen belog luka
- šargarepa
- 1 celer
- 1 paškanat
- 2 krompira
- 1,5 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 100 ml ulja
- 100 paradajz pirea
- 200 ml vode
Priprema:
U toplu vodu potopite pirinač, pa očistite povrće.Onda potopite zelje u vruću vodu da omekša. Propržite sitno seckan crni i beli luk, pa dodajte šargarepu, celer, paškanat i krompir. Prodinstajte omekšali pirinač na malo vode, pa začinite i skinite sa vatre. Ocedite zelje od vode. Stavljajte na tanjir po dva, tri lista, pa kašikom sipajte fil. Uvijte sarmice. Prvo skuvajte listove zelja pa uvijene sarmice. Pokrijte sa listovima. Zatim, razmutite paradajz pire sa vodom, pa prelijte sarmice. Na kraju ih zapecite u rerni.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, polizaćete i tanjir
Sočne i slasne, a zasitne.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)