POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.

Potrebno je:
Za koru:
- 500 g posnog keksa
Za fil
- 1.5 l biljnog mleka
- 5 kesice pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- 2 kesice vanil šećera
- 500 ml biljne slatke pavlake
Priprema
Naređajte keks na dno tepsije. Skuvajte puding od vanile prema uputstvu sa kesice u 1,5 l biljnog mleka. Dodajte šećer i vaniline šećere, pa gotov puding ostavite da se prohladi. Povremeno promešajte. Mikserom umutite biljnu slatku pavlaku, 4 kašike ostavite sa strane, pa je dodajte u mlak puding. Premažite pripremljen fil preko keksa pa preko fila dodajte drugi sloj keksa. Na kraju, premažite keks ostatkom slatke pavlake. Bon appetit!
Možda vas zanima:

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

POSNI KOLAČ S JABUKAMA I MAKOM Fenomenalni desert za sve prilike
Pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa.

POSNI KOLAČ BRZI GONZALES Desert gotov za 5 minuta koji se topi u ustima
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.

ZLATIN VEGANSKI KOLAČ ZA SVE VRSTE SVEČANOSTI Osvaja od prvog zalogaja, a kremast i sladak
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Zlate Branić Ognjanović rodom iz Požarevca, koja živi u Austriji.

SAVIJAČA SA BLITVOM I SIROM Sa domaćim hrskavim korama i sočnim nadevom, ukućani će je obožavati
Najbolje služite uz sir i jogurt.


GURMANSKA PILEĆA SALATA Pravi je raj za nepca, a slanina joj daje poseban šmek
Slasna i drugačija, pravićete stalno.

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.

ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.
Komentari (0)