FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KREMPITA SA KEKSOM Kolač koji osvaja od prvog zalogaja, za pravo uživanje
Očaravajuća i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.

STARINSKA KREMPITA PO BAKINOM RECEPTU Mekana i sočna, prste da poližete, za samo pola sata
Stari, dobro isprobani recept oduševiće sve generacije, a gotova očas posla.

DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.

BLEDSKA KREMPITA Omiljena poslastica pokojnog maršala, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i vazdušasta, bila je omiljeni kolač maršala Josipa Broza Tita.
Za svetli krem:
- 8 jaja
- 300 g šećera
- 200 g skroba / nišeste / gustina
- 1,5 l mleka
- 250 g maslaca
- 200 + 300 ml slatke pavlake
Za žele od višanja:
- 300 g višanja – bilo da su zaleđene ili sveže koristite sve sa sokom
- 100 ml vode
- 100 g šećera
- 50 g skroba / nišeste / gustina
Još:
- 2 smrznuta blok testa ili sveža urolana
Priprema:
Za svetli krem jajima dodajte šećer, umutite, pa dodajte skrobno brašno i oko 200 ml mleka i sve umutite. Ostatak mleka stavite na vatru da provri. Kada mleko provri deo mleka prelijte preko smese od jaja i sve izmešajte, a zatim tu smesu sa jajima vratite u šerpu sa mlekom i na srednjoj vatri kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, prekrijte folijom. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni pa razvucite jedno testo na obrnutom plehu od rerne, viljuškom ga izbušite i stavite da se peče 30 minuta. Dok je prvi fil mlak kuvamo žele. Sameljite višnje, dodajte šećer i stavite na vatru. Preko kore stavite 2/3 prvog krema, poravnajte pa staviti žele od višanja. U ostatak svetlog krema dodajte 300 ml slatke pavlake. Krem premažite preko višanja. Izmrvite drugu koricu pa obilno pospite po filu.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)