POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.


KREMASTA FUNGI PASTA Posno jelo iz italijanske kuhinje koje greje dušu i telo
Služite uz sos po želji.
- 6-8 crvenih pečenih paprika
- 4 krompira, oljuštena i isečena na tanke kriške
- 2 šargarepe, isečene na kolutove
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 3 čena belog luka, sitno iseckana,
- 200 ml paradajz sosa
- 200 ml biljnog mleka (sojino, bademovo, itd.)
- 2 kašike brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- sveži peršun za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir i šargarepu oljuštite, pa iseckajte na kolutove i tanke kriške. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sitno seckan crni i beli luk propržite na maslinovom ulju u tiganju. Onda dodajte brašno, pa kratko propržite. Umešajte paradajz sos i biljno mleko, uz neprestano mešanje. Začinite. U pleh obložen pek papirom poređajte red krompira, šargarepe, pa pečene paprike. Zatim, prelijte sosom. Pecite musaku oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dekorišite svežim peršunom. Prijatno!

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.
Komentari (0)