POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

musaka sa pečenim paprikama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6-8 crvenih pečenih paprika
  • 4 krompira, oljuštena i isečena na tanke kriške
  • 2 šargarepe, isečene na kolutove
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 200 ml paradajz sosa
  • 200 ml biljnog mleka (sojino, bademovo, itd.)
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • sveži peršun za dekoraciju

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir i šargarepu oljuštite, pa iseckajte na kolutove i tanke kriške. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sitno seckan crni i beli luk propržite na maslinovom ulju u tiganju. Onda dodajte brašno, pa kratko propržite. Umešajte paradajz sos i biljno mleko, uz neprestano mešanje. Začinite. U pleh obložen pek papirom poređajte red krompira, šargarepe, pa pečene paprike. Zatim, prelijte sosom. Pecite musaku oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dekorišite svežim peršunom. Prijatno!

Komentari (0)

Loading