POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 6-8 crvenih pečenih paprika
- 4 krompira, oljuštena i isečena na tanke kriške
- 2 šargarepe, isečene na kolutove
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 3 čena belog luka, sitno iseckana,
- 200 ml paradajz sosa
- 200 ml biljnog mleka (sojino, bademovo, itd.)
- 2 kašike brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- sveži peršun za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir i šargarepu oljuštite, pa iseckajte na kolutove i tanke kriške. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sitno seckan crni i beli luk propržite na maslinovom ulju u tiganju. Onda dodajte brašno, pa kratko propržite. Umešajte paradajz sos i biljno mleko, uz neprestano mešanje. Začinite. U pleh obložen pek papirom poređajte red krompira, šargarepe, pa pečene paprike. Zatim, prelijte sosom. Pecite musaku oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dekorišite svežim peršunom. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)