POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 6-8 crvenih pečenih paprika
- 4 krompira, oljuštena i isečena na tanke kriške
- 2 šargarepe, isečene na kolutove
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 3 čena belog luka, sitno iseckana,
- 200 ml paradajz sosa
- 200 ml biljnog mleka (sojino, bademovo, itd.)
- 2 kašike brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- sveži peršun za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir i šargarepu oljuštite, pa iseckajte na kolutove i tanke kriške. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sitno seckan crni i beli luk propržite na maslinovom ulju u tiganju. Onda dodajte brašno, pa kratko propržite. Umešajte paradajz sos i biljno mleko, uz neprestano mešanje. Začinite. U pleh obložen pek papirom poređajte red krompira, šargarepe, pa pečene paprike. Zatim, prelijte sosom. Pecite musaku oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dekorišite svežim peršunom. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
BAKINA POSNA SARMA BOLJA OD MRSNE Po receptu starom 50 godina, i sit bi je jeo
Ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)