PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

Potrebno je:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk isečen na kockice
- 450 g mlevenog mesa
- 6 čenova belog luka, sitno naseckanog
- 1 kg marinara sosa
- 790 g paradajza
- 1 kašika mešavine začinskog bilja
- ¾ kašičice tucane crvene paprike
- 450 g testenine (ziti oblik)
- so i biber po ukusu
- 125 g mladog sira
- 450 g iseckane mocarele
- 80 g mlevenog parmezana
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Propržite luk na zagrejanom ulju u tiganju. Onda dodajte mleveno meso i beli luk i pržite. Umešajte paradajz sos, začine i tucanu crvenu papriku. Pustite da provri, pa smanjite temperaturu na srednju i nastavite da kuvate još pola sata, uz povremeno mešanje.Posolite i pobiberite po ukusu. Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, pa je ocedite i isperite hladnom vodom. Onda joj dodajte 250 ml sosa i dobro promešajte. U pleh obložen pek papirom sipajte malo sosa, da prekrije dno. Preko stavite polovinu testenine. Prelijte ostatak sosa, pa polovinu parmezana, polovinu mladog sira i polovinu mocarele.Pecite 40 minuta, ili dok ne porumeni. Pustite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.
Možda vas zanima:

POSNA TOFU PASTA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve druge
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

PENE AL ARABIJATA PASTA Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim, za one izbirljive
Ako volite ljuta jela, ovu pastu ćete obožavati.

PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)