PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

19:30

Sezonski recepti 0

Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

pasta sa mesom i sirom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk isečen na kockice
  • 450 g mlevenog mesa
  • 6 čenova belog luka, sitno naseckanog
  • 1 kg marinara sosa
  • 790 g paradajza
  • 1 kašika mešavine začinskog bilja
  • ¾ kašičice tucane crvene paprike
  • 450 g testenine (ziti oblik)
  • so i biber po ukusu
  • 125 g mladog sira
  • 450 g iseckane mocarele
  • 80 g mlevenog parmezana

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Propržite luk na zagrejanom ulju u tiganju. Onda dodajte mleveno meso i beli luk i pržite. Umešajte paradajz sos, začine i tucanu crvenu papriku. Pustite da provri, pa smanjite temperaturu na srednju i nastavite da kuvate još pola sata, uz povremeno mešanje.Posolite i pobiberite po ukusu. Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, pa je ocedite i isperite hladnom vodom. Onda joj dodajte 250 ml sosa i dobro promešajte. U pleh obložen pek papirom sipajte malo sosa, da prekrije dno. Preko stavite polovinu testenine. Prelijte ostatak sosa, pa polovinu parmezana, polovinu mladog sira i polovinu mocarele.Pecite 40 minuta, ili dok ne porumeni. Pustite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.

Komentari (0)