PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.
Potrebno je:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk isečen na kockice
- 450 g mlevenog mesa
- 6 čenova belog luka, sitno naseckanog
- 1 kg marinara sosa
- 790 g paradajza
- 1 kašika mešavine začinskog bilja
- ¾ kašičice tucane crvene paprike
- 450 g testenine (ziti oblik)
- so i biber po ukusu
- 125 g mladog sira
- 450 g iseckane mocarele
- 80 g mlevenog parmezana
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Propržite luk na zagrejanom ulju u tiganju. Onda dodajte mleveno meso i beli luk i pržite. Umešajte paradajz sos, začine i tucanu crvenu papriku. Pustite da provri, pa smanjite temperaturu na srednju i nastavite da kuvate još pola sata, uz povremeno mešanje.Posolite i pobiberite po ukusu. Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, pa je ocedite i isperite hladnom vodom. Onda joj dodajte 250 ml sosa i dobro promešajte. U pleh obložen pek papirom sipajte malo sosa, da prekrije dno. Preko stavite polovinu testenine. Prelijte ostatak sosa, pa polovinu parmezana, polovinu mladog sira i polovinu mocarele.Pecite 40 minuta, ili dok ne porumeni. Pustite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
FETA PASTA Recept koji je odmah usijao društvene mreže, savršen spoj jednostavnosti i neodoljivosti
Kremasta i zasitna, i dupla mera će biti malo.
BRZA PASTA SA TUNJEVINOM Biće na stolu za 15 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i sočna, bićete siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)