PROLEĆNI MLADI KROMPIRIĆI ZA RUČAK BEZ MANE Slasni i savršeni, samo dodajte prilog po želji
Ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 500 g mladih krompira
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- sveži peršun, sitno iseckan (opciono)
Priprema:
Dobro operite mlade krompire i ostavite im koru. U velikom loncu prokuvajte vodu. Dodajte krompire u ključalu vodu i kuvajte ih oko 15-20 minuta, dok ne postanu mekani, ali ne skroz skuvani. Trebalo bi da mogu da se lagano probodu viljuškom. Ocedite krompire i ostavite ih da se malo ohlade. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk i pržite ga oko 1 minut, dok ne postane mirisan. Dodajte krompire u tiganj s belim lukom. Pržite ih oko 5-7 minuta, povremeno mešajući, dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu koru. Posolite i pobiberite po ukusu.
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR Gurmanski specijalitet sa slaninom koji pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
KROMPIR ZAPEČEN SA SIROM Brzinska večera koju će ukućani obožavati, a pravi se nikad lakše
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
HARMONIKA KROMPIR ZA SAVRŠENU VEČERU Gotov očas posla, a neponovljivog ukusa
Jednostavno jelo skupog ukusa.
HRSKAVI KROMPIRIĆI IZ RERNE Brza večera kada nemate vremena, a držaće vas dugo sitim
Slasni i ukusni, bićete oduševljeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)