PROLEĆNI MLADI KROMPIRIĆI ZA RUČAK BEZ MANE Slasni i savršeni, samo dodajte prilog po želji

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Ukućani će stajati u redu za još.

mladi krompirići
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mladih krompira
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • sveži peršun, sitno iseckan (opciono)

Priprema:

Dobro operite mlade krompire i ostavite im koru. U velikom loncu prokuvajte vodu. Dodajte krompire u ključalu vodu i kuvajte ih oko 15-20 minuta, dok ne postanu mekani, ali ne skroz skuvani. Trebalo bi da mogu da se lagano probodu viljuškom. Ocedite krompire i ostavite ih da se malo ohlade. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk i pržite ga oko 1 minut, dok ne postane mirisan. Dodajte krompire u tiganj s belim lukom. Pržite ih oko 5-7 minuta, povremeno mešajući, dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu koru. Posolite i pobiberite po ukusu.

Komentari (0)

Loading