NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.

lavanda torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 2 šolje brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja putera, sobne temperature
  • 2 šolje šećera
  • 4 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica suvog lavandinog cveća (jestivog)

Za ukras:

  • jestivo cveće 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Zasebno umutite puter, šećer, jaja, vanilu i suvo lavandino cveće. Sjedinite suve i mokre sastojke. Pecite biskvit 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, vanilom i lavandom. Prohlađeni biskvit secite horizontalno na dva dela. Premažite donji deo kreme, pa stavite drugi deo biskvita. Tortu premažite ostatkom kreme i dekorišite jestivim cvećem.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading