PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
3. Pijana torta s višnjama
Potrebno je:
Za kore:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 120 g brašna
- 40 g kakao praha
- pola kesice praška za pecivo
- 120 ml mleka
Za fil:
- 700 ml mleka
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 2 ravne kašike griza
- 1 vanilin šećer
- 150 g šećera
- 200 g margarina
- 300 g višnji bez koštica
- 6 kašika rakije višnjevače
- 100 g pečenih lešnika
- 2 kesice šlag krema od čokolade
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, a u drugoj žumanca sa šećerom. U žumanca dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo, dodajući pomalo mleka. Sjedinite sa snegom od belanaca, pa od smese ispecite tri kore. Puding skuvajte sa mlekom, šećerom, vanilom i grizom, pa kad se ohladi, dodajte umućeni margarin. Smesu podelite na pola. Jednom delu dodajte seckane lešnike, a drugom višnje. Zasebno umutite šlag krem. Višnjevačom naprskajte svaku koru pa premažite tankim slojem šlag krema, pa filom sa višnjama. Kremom premažite drugu koru, pa stavite preko fila s višnjama. Opet premažite koru šlag kremom, pa nafilujte filom sa lešnicima. Onda ponovite postupak. Ostavite tortu da se prohladi, pa premažite ostatkom šlag krema.
Možda vas zanima:
ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
BRZA VOĆNA TORTA Ne zahteva ni truda ni vremena, a harmonija ukusa u svakom zalogaju
Savršena za rođendane i sve bitne datume.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)