PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.

pijana torta sa višnjama
Printscreen

3. Pijana torta s višnjama

Potrebno je:

Za kore:

  • 6 jaja 
  • 150 g šećera
  • 120 g brašna
  • 40 g kakao praha
  • pola kesice praška za pecivo
  • 120 ml mleka

Za fil:

  • 700 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od čokolade 
  • 2 ravne kašike griza
  • 1 vanilin šećer 
  • 150 g šećera
  • 200 g margarina
  • 300 g višnji bez koštica
  • 6 kašika rakije višnjevače
  • 100 g pečenih lešnika
  • 2 kesice šlag krema od čokolade

Priprema:

U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, a u drugoj žumanca sa šećerom. U žumanca dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo, dodajući pomalo mleka. Sjedinite sa snegom od belanaca, pa od smese ispecite tri kore. Puding skuvajte sa mlekom, šećerom, vanilom i grizom, pa kad se ohladi, dodajte umućeni margarin. Smesu podelite na pola. Jednom delu dodajte seckane lešnike, a drugom višnje. Zasebno umutite šlag krem. Višnjevačom naprskajte svaku koru pa premažite tankim slojem šlag krema, pa filom sa višnjama. Kremom premažite drugu koru, pa stavite preko fila s višnjama. Opet premažite koru šlag kremom, pa nafilujte filom sa lešnicima. Onda ponovite postupak. Ostavite tortu da se prohladi, pa premažite ostatkom šlag krema.

Komentari (0)

Loading