KREMASTA KROMPIR SALATA Super ide uz razna jela, a pogodna za dane strogog posta
Služite kao prilog uz mrsno ili posno jelo.
Potrebno je:
- 1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
- 4 do 6 čenova belog luka, oljuštenih i zgnječenih
- 3 kašike seckanog peršuna
- sok od 1 limuna
- 80 ml maslinovog ulja
- so i biber, po ukusu
Priprema:
U veliki lonac stavite krompir i beli luk, pa prelijte vodom i dodajte prstohvat soli. Ostavite da proključa pa kuvajte 10 do 15 minuta. Onda ocedite krompir, pa bacite beli luk. U veliku činiju stavite krompir i peršun. Zasebno umutite ulje, limunov sok, prstohvat soli i bibera. Preliv sipajte preko krompira, pa promešajte. Ostavite 20 minuta da odstoji, pa služite.
Možda vas zanima:
DELUKS KROMPIR SALATA Raspametiće goste na svečanoj trpezi, a priprema je nikad lakša
Nećete moći da prestanete da jedete.
KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Slanina joj daje posebnu draž, a nikad kremastija
Napravi se lako, a smaže odmah.
SLASNA KROMPIR SALATA Idealno se slaže sa ribom, a pogodna za dane Petrovskog posta
Dodajte kao prilog ribi ili omiljenom posnom jelu, bićete oduševljeni ukusom.
SOČNA KROMPIR SALATA Ovakvu do sada niste jel, aromatična i ukusna, a posna
Slaže se sa raznim jelima, a osvaja na prvi zalogaj.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)