GURMANSKA PASTIRSKA PITA Slasno predjelo koje će vas dugo držati sitim
Sočna i slasna, prste da poližete.
Potrebno je:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2-3 glavice crnog luka
- 1-2 šake graška
- 2 čena belog luka
- 3 kašike pasiranog paradajza
- ulje, suvi začin, so, biber
- 4 veća krompira
- 150 ml mleka
- 3 kašike kisele pavlake
- puter
- 100 g tvrdog sira
- 5 tvrdo kuvanih jaja
Priprema:
Stavite krompir da se kuva. Na ulju upržite sitno naseckani crni i beli luk, pa dodajte i mleveno meso i pržite dok ne ispari tečnost. Dodajte grašak, suvi začin, so, biber i pasirani paradajz. Mešajte da se sve sjedini i sklonite s vatre. Skuvani krompir dobro izgnječite, dodajte mleko, malo putera, pavlaku, suvi začin i so po ukusu. Na dnu vatrostalne posude ređajte fil od mesa, pa pire, preko pirea utisnite polovine kuvanih jaja i odozgo narendajte sir. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Pitu služite toplu uz sezonsku salatu ili kiselu pavlaku.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)